Saša Marković u dresu Apolona (©Reuters)
Saša Marković u dresu Apolona (©Reuters)

Derbi Limasola: Pantić, Adamović i Medojević protiv Jovanovića, Denića i Markovića

Vreme čitanja: 2min | pon. 15.02.21. | 10:56

U 25. kolu kiparskog šampionata igra se gradski derbi

Fudbaleri AEL-a dočekuju Apolon u 25. kolu kiparskog prvenstva (18.00). Sudar gradskih rivala i timova koji imaju šampionske ambicije. Poraz u derbiju svakako bi predstavljao udarac za ciljeve rivala iz Limasola, koji se sa Omonijom ove sezone bore za tron na Kipru.

Oba tima dugo čekaju na titulu. AEL je šest puta bio prvak države, ali je poslednji put na tronu sedeo 2012. godine. Sa druge strane trostruki prvak Kipra na četvrti titulu čeka već 15 godina.

Izabrane vesti

AEL je u nešto boljoj formi. Na poslednjih pet mečeva ne zna za poraz, ali je u minulom kolu remizirao sa Anatorzisom. Sa druge strane Apolon na poslednja četiri susreta ne zna za poraz i na krilima ubedljive pobede protiv AEK Larnake čeka veliki derbi (3:0).

U prethodnom susretu AEL je slavio kao gost (mada ekipe dele stadion Cirio) sa 2:1. Golove za pobednički sastav su postigli hrvatski napadač Matko Babić i Španac Rijera Sito, dok je jedini strelac za Bogove bio Rumun Florin Matei. Bivši vezista Partizana Saša Marković promašio je penal u 73. minutu i tako bio jedan od tragičara Apolona u minulom derbiju.

Čak šest srpskih internacionalaca brani boje rivala iz Limasola. Bivši reprezentativac Bosne i Hercegovine Dušan Kerkez ove sezone na raspolaganju u AEL-u ima bivšeg fudbalera Crvene zvezde Aleksandra Pantića, zatim nekadašnjeg vezistu Spartaka iz Subotice, Rada, kragujevačkog Radničkog i Voždovca Marka Adamovića, ali i nekadašnjeg člana Vojvodine, kao i nemačkih Volfsburga, Ajntrahta iz Frankfurta i Darmštata Slobodana Medojevića. Dres Apolona nose nekadašnji golman Rada i niškog Radničkog Aleksandar Jovanović, zatim Đorđe Denić, koji je najveći deo karijere proveo u Radu, kao i nekadašnji vezista OFK Beograda i Partizana Saša Marković, koji za plavo-bele nastupa od 2017. godine.

Pantić je u februaru stigao u AEL na pozajmicu do kraja sezone iz Dokse, ali još uvek čeka na debi, dok su Medojević i Adamović redovno u protokolu Kerkezove ekipe. Sa druge strane čuvar mreže Jovanović je u drugom planu u ekipi iskusnog grčkog stručnjaka Janisa Petrakisa, dok su Denić i Marković standardni.

Apolon želi osvetu za poraz u prvom delu sezone, pobeda bi Petrakisovoj ekipi omogućila da se vrati na čelo tabele, dok bi AEL drugim trijumfom preskočio gradskog rivala na tabeli i omogućio sastavu iz Nikozije da ostane na čelu šampionata posle 25 odigranih kola.

KIPAR - 25. KOLO

Subota

Ermis - Omonija 0:2 (0:2)

Nedelja

Karmiotisa - Olimpijakos Nikozija 0:3 (0:1)

APOEL - Nea Salamis 3:1 (2:0)

Ponedeljak

16.00: (1,57) AEK Larnaka (3,70) Ahna (5,80)

18.00: (3,10) AEL Limasol (3,10) Apolon (2,30)

Utorak

16.00: (3,15) Doksa Katokopla (3,15) Pafos (2,25)

18.00: (5,30) Enosis Paralimni (3,60) Anatorzis (1,63)

***kvote su podložne promenama



tagovi

AEL LimasolApolon LimasolKipar 1Saša MarkovićAleksandar JovanovićAleksandar PantićSlobodan MedojevićMiloš AdamovićĐorđe Denić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara