Derbi pokraj Marakane, Kabel čeka Smederevo

Vreme čitanja: 2min | sub. 13.06.20. | 09:47

Pretposlednja runda Prve lige Srbije kreće danas

Zbrka na čelu Prve lige Srbije i 29. kolo kao graničnik posle kojeg bi sve moglo da bude drugačije. Jer ovog vikenda na programu su i dva velika derbija koja bi trebalo da nam daju mnogo jasniju sliku kad je u pitanju konačan epilog. U Beogradu, danas Grafičar čeka Metalac, u Lazarevcu je sutra Kolubara domaćin Zlatibor Čajetini. Prva četiri na tabeli jedan protiv drugog, dok iz prikrajka vreba i OFK Bačka sa idejom da nekome pomrsi račune.

Baš zato, pobeda Bačke u Zemunu ne bi trebalo da izostane. Motiv bi ovde morao da odnese prevagu i tu dvojka deluje realno, jer Zemunci nemaju rezultatski motiv da zapnu iz sve snage.

Izabrane vesti

Oko ova dva derbija već nismo tako sigurni, ali moramo da primetimo da je Kolubara bez primljenog gola dobila oba post-korona meča u Lazarevcu, te da je u poslednjih pet kola ispustio samo dva boda. Zlatiborci su pride dobili samo jedno od poslednjih šest gostovanja i verovatno će gledati samo kako da "ubiju" utakmicu, pa i dupla šansu u kombinaciji sa malim brojem golova zvuči primamljivo.

Što se tiče današnjeg okršaja Grafičara i Metalca (17.30), znamo svi da se Beograđani premišljaju oko promocije u elitu i samo na osnovu toga mislimo da keca neće biti. Grafosi su dugo bili lider tabele PLS, sa istim brojem bodova kao Metalac, ali sa boljom gol-razlikom. Nakratko se odvojio od tima iz Gornjeg Milanovca bodom prednosti, ali je u prethodnom kolu poražen u gostima od Radničkog u Kragujevcu, što su Šerpaši iskoristili i posle pobede u Milanovcu nad Budućnosti, Metalac se domogao čelne pozicije sa dva boda više u odnosu na drugoplasirani Grafičar. Prethodni meč ova dva rivala, igran na stadionu “Metalac” u okviru 14. kola Prve lige Srbije, završen je rezultatom 0:0.

Za kraj, ali ne i manje važno, danas se sastaju Kabel i Smederevo. Radi se o timovima koji su posle njihovog prvog međusobnog dvoboja ove sezone, debelo sankcionisani od strane disciplinske komisije FSS za narušavanje integriteta takmičenja. Naime, duel 14. kola Prve lige Srbije na stadionu u Smederevu pripao je domaćem timu, ali tek posle preokreta, pošto je novosadski tim vodio na poluvremenu. Ekipama je oduzeto po 10 bodova, morali su da plate i višemilionske kazne, a i zabranjena im je eventualna promocija u viši rang.

PRVA LIGA SRBIJE - 29. KOLO

Subota

17.30: (1,25) Kabel (5,70) Smederevo (9,50)

17.30: (2,35) Grafičar (3,60) Metalac (2,55)

17.30: (1,90) Budućnost Dobanovci (3,40) Sinđelić (3,80)

Nedelja

17.30: Kolubara – Zlatibor

17.30: Radnički Pirot – Dinamo Vranje

17.30: Zemun – OFK Bačka

17.30: Novi Pazar – Radnički Kragujevac

17.30: Trajal - Žarkovo

*** kvote su podložne promenama



tagovi

Prva liga SrbijeGrafičarMetalacSmederevoBudućnost DobanovciSinđelić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara