Nermin Haskić, napadač Veleža (©Star sport)
Nermin Haskić, napadač Veleža (©Star sport)

Derbi u Mostaru, Velež se penje na tabeli

Vreme čitanja: 4min | sub. 04.03.23. | 12:34

BiH: Željo čeka Slobodu, a Leotaru stiže Igman

(Od dopisnika Mozzart Sporta iz Sarajeva)

Do kraja druge trećine Premijer lige Bosne i Hercegovine ostalo je da se odigraju još dva kola, nakon čega će treći deo biti formiran po pozicijama na tabeli. Subotnji program 21. kola čine tri utakmice, a najzanimljivije bi trebalo da bude u Mostaru.

Izabrane vesti

VELEŽ - BORAC (18.30)

Tokom zime je Velež promenio trenera. Umesto Amara Osima stigao je Nedim Jusufbegović i čini se da za sada radi dobar posao. Prvo je u osmini finala savladano Posušje (2:0), nakon toga je ostvaren gostujući trijumf nad Tuzla Sitijem (0:1), a sve je začinila gostujuća pobeda nad dobojskom Slogom u osmini finala Kupa (0:3).

18.30: (2,45) Velež (2,90) Borac (3,00)

Dakle, maksimalan učinak bez primljenog gola pod patronatom Nedima Jusufbegovića, što je svakako veliki motiv za dalje. Iako je prvi deo sezone, tim iz Mostara odigrao ispod očekivanja, podizanjem forme uspeo je doći do pete pozicije sa 27 bodova, dva manje od Željezničara. Iako je cilj odbrana titule u Kupu, Mostarci žele i što bolju poziciju u Ligi, što bi današnjom eventualnom pobedom sigurno i uradili i približili se današnjem rivalu Borcu.

"Očekivanja su da uz sve probleme budemo na optimumu i našem maksimumu. Nadam se da će to tako i da bude. Teška je utakmica, jer je super zahtevna. Mi imamo izostanke od šest-sedam igrača. Dejanović i Halilović neće biti u borbi za ovu utakmicu. Verujemo u ove momke koje imamo, tako pristupamo utakmici", rekao je Jusufbegović.

Borac je sezonu počeo šokantnom eliminacijom u Kupu od Rudar Prijedora, pa se malo popravio utisak domaćom pobedom nad Širokim brijegom čime je tim iz Banjaluke zadržao treću poziciju na tabeli. S obzirom na pomenuto ispadanje iz Kupa, cilj za Borac će biti pozicija koja vodi u Evropu. Današnji dobar rezultat, značio bi dodatno učvršćivanje trećeg mesta.

"Posle meča sa Širokim Brijegom i osvojena tri za nas izuzetno bitna boda, nastavljamo prvenstvo i nadam se da ćemo problem sa realizacijom uspeti da rešimo. Iz prilika koje kreirate morate davati golove. Mnogo šansi smo promašili u prethodnoj utakmici, dobro smo odigrali 60-70 minuta, kreirali smo mnoge prilike koje nismo iskoristili i nadam se da će već od utakmice sa Veležom sve izgledati bolje", naglasio je šef stručnog štaba Banjalučana Vinko Marinović.

ŽELJEZNIČAR - SLOBODA (16.00)

Nakon domaćeg trijumfa nad Leotarom u Kupu BiH, Željezničar je razočarao u ligi, porazom u Konjicu od Igmana (3:1). Već u narednom meču, koji je igran u srijedu u Kupu BiH, Edis Mulalić je menjao tim protiv Zvijezde iz Gradačca, ali je Željo uspeo da pobedi 2:1. Ipak, neki preteran utisak nije ostavljen, pa će tim sa Grbavice danas morati znatno promeniti i pristup i igru kako bi istakli kandidaturu za plasman u Evropu, jer su trenutno četvrtoplasirani.

"Ispred nas je teška utakmica protiv ekipe koja se jako dobro brani. Sloboda je tvrda i disciplinovana i biće teško probiti taj bedem. Uz sve to, imaju pojedince koji mogu rešiti svaku utakmicu, a tu mislim na Komazeca, Vranješa i Huseinovića. Nadam se da ćemo uspeti pronaći recept za sve to", izjavio je Mulalić uoči utakmice sa Slobodom.

Tim iz Tuzle je ovu polusezonu otvorio eliminacijom od dobojske Sloge u Kupu, dok su sa istim protivnikom igrali i u ligi, ali su uprkos vodstvu na kraju morali uzeti samo bod. Sigurno je svaki bod bitan za ekipu koja se bori za opstanak, pa bi i danas Sloboda bila zadovoljna jednim bodom protiv favorizovanog protivnika.

"Na Grbavici je uvek teško igrati, pošto Željo ima ogromnu podršku navijača. Mi smo u prošloj utakmici sa Slogom pokazali da znamo odigrati kvalitetno u gostima, i nadam se da ćemo uspeti i sada", jasan je bio šef stručnog štaba gostiju Adnan Jahić.

LEOTAR - IGMAN (13.00)

I jedni i drugi mogu biti zadovoljni startom ovog dela sezone. Leotar je uzeo bod u Posušju, dok je Igman savladao Željezničar, ali bez obzira na sve, i jednima i drugima predstoji grčevita borba za opstanak. Poznato je da je Leotar kod kuće, tvrda ekipa koja igra sa malo golova i traži minimalne pobede. Sa druge strane, Igman je na zimu preuzeo poznati trener Husref Musemić koji je već pokazao da je naštimao ekipu, tako da će Igman u prolećnom delu biti tvrd orah za sve ekipe. Derbi začelja koji bi jednoj ekipi mogao doneti mirniji san, a drugoj noćne more.

BIH 1 - 21. KOLO

Subota

13.00: (1,90) Leotar (3,30) Igman (3,90)

16.00: (1,57) Željezničar (3,70) Sloboda (5,60)

18.30: (2,45) Velež (2,90) Borac (3,00)

Nedelja

13.00: (1,58) Tuzla Siti (3,70) Sloga (5,40)

13.00: (1,30) Zrinjski (4,80) Posušje (9,00)

16.00: (2,45) Široki Brijeg (2,90) Sarajevo (3,00)

***kvote su podložne promenama



tagovi

ex-Yu fudbalEX-YU ligeBiH 1VeležŽeljezničarBorac BanjalukaBorac Banja Luka

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara