Ilustracija (©Shutterstock)
Ilustracija (©Shutterstock)

Derbi u Nikšiću, Budućnost se pobedom vraća u šampionsku trku

Vreme čitanja: 2min | sub. 11.09.21. | 13:56

Sutjeska posle šest kola Prve lige Crne Gore ima čak sedam poena prednosti u odnosu na Podgoričane. Tu razliku će probati da sačuva u subotu od 19 časova u direktnom duelu sa velikim rivalom

Sve se okrenulo naglavačke za svega dva meseca. Budućnost je u velikom stilu, sa 28 bodova više od najbližeg pratioca osvojila titulu prošle sezone, a sada posle šest kola novog prvenstva ima sedam bodova manje od Sutjeske. Priliku da smanji zaostatak imaće u subotu od 19 časova, upravo u direktnom okršaju u Nikšiću.

18.00: (2,10) Sutjeska (3,10) Budućnost (3,50)

Izabrane vesti

Veliki lomovi su pogodili Podgoričane posle debakla na evropskoj sceni, promenjen je trener Mladen Milinković, stigao je Aleksandar Nedović, malo je izmenjena i hijerarhija u timu, pa je Budućnost počela da diže glavu.

"Sutjeska je izvanredno startovala, bez poraza je i ima opipljiviju prednost u odnosu na nas. Očekivanja su velika - idemo u Nikšić bez kalkulacija i pokušaćemo da zabeležimo pozitivan rezultat! Traži se napadačka igra, kao što smo krenuli od prvog dana da igramo od kada sam tu. Od toga nećemo da odustanemo ni na jednom terenu u Crnoj Gori. Mislim da će takav fudbal u kontinuitetu doneti dobar rezultat. Sutjeska igra na domaćem terenu i nije u situaciji u kojoj smo mi, nije u nekom moranju. Protivnik ima dva rezultata koji ga zadovoljava, dok smo mi u situaciji da nam odgovara samo jedan", kazao je Nedović.

U poslednja četiri kola plavo-beli su ostvarili dve pobede i dva remija i krenuli su polako ka gornjem delu tabele. Zato bi im trijumf u Nikšiću bio od ogromne važnosti, da uhvate priključak sa Sutjeskom, da daju sebi dodatni vetar u leđa u nastavku šampionske trke.

Sutjeske je nekako neočekivano zablistala na startu prvenstva. Bilo je dosta promena i u taboru nikšićkog tima ovog leta, ali sve je urađeno u miru, u senci velikih ambicija Budućnosti. A, kada je dat znak da lopta krene s centra, tim sa stadiona pod Trebjesom je vezao pet pobeda. Tek je Dečić u poslednjem kolu pred pauzu uspeo da odoli Nikšićanima (1:1).

Ako nešto može da se očekuje pred najveći derbi crnogorskog prvenstva je – malo golova. To je sada već tradicija mečeva Sutjeske i Budućnosti: od deset poslednjih susreta, devet je završeno sa najviše dva pogotka.

Budućnost ima uz sebe i trend u međusobnim susretima, jer od septembra 2019. ne zna za poraz od večitog rivala, a i taj je bio u Podgorici. Sutjeska je pre tri godine poslednji put slavila na svom terenu protiv Podgoričana.


tagovi

Crna Gora 1Budućnost PodgoricaSutjeska Nikšić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara