Prvi susret Mladosti i Inđije završen je pobedom Sremaca sa 3:2 (©YouTube)
Prvi susret Mladosti i Inđije završen je pobedom Sremaca sa 3:2 (©YouTube)

Derbi u Prvoj ligi Srbije, Novosađani potvrđuju lidersku poziciju

Vreme čitanja: 3min | ned. 27.03.22. | 10:28

Inđiji protiv Mladosti GAT (nedelja, 16 - TV Arena sport 2) pokušava da prekine seriju od pet utakmica bez pobede i tako se vrati na prvo mesto na tabeli

Po završetku jesenje polusezone delovalo je da će Inđija da bude siguran putnik u Superligu Srbije, a da će za drugo mesto da se bori nekoliko ekipa. Međutim, Sremci su očajno otvorili prolećnu polusezonu, vezali su pet mečeva bez trijumfa i ispustili prvo mesto. Preuzela ga je Mladost iz Novog Sada, upravo ekipa koja će gostovati u Inđiji u nedelju od 16 časova. Taj meč će uživo prenositi TV Arena sport 2.

Oba tima su već obezbedili plasman u plej-of, to se nije ni dovodilo u pitanje. Međutim, nije mala stvar osvojiti prvo mesto posle 30. kola, jer ono donosi duele kod kuće sa drugoplasiranim i trećeplasiranim timom. U ovom momentu GAT-ovci imaju bod više od rivala, u odličnoj su formi i zasluženo su postali glavni favorit za proboj u elitno takmičenje. Uz to, od ove polusezone igraju na svom stadionu, pošto su jesen prethodno proveli u Čelarevu, dok je GAT arena bila pod rekonstrukcijom.

Izabrane vesti

Inđija je zbog loših rezultata smenila trenera, umesto Nebojše Jandrića ekipu je preuzeo Milan Kuljić. Međutim, ni bivši strateg Brodarca, OFK Žarkova i Budućnosti iz Dobanovaca nije uspeo da razdrma zeleno-bele.

U prošlom kolu je Inđija jedva izvukla bod protiv IMT-a, pošto su prethodno Beograđani vodili sa 2:0 na poluvremenu. U finišu meča su Stefan Đurić i Nikola Žakula golovima doneli 2:2. Tim remijem su Sremci barem prekinuli mini-seriju od dva vezana poraza.

16.00: (2,20) Inđija (2,95) Mladost GAT (3,50)

Mladost je ovog proleća osvojila 12 bodova, duplo više od Inđije. Nije primila gol na poslednje četiri utakmice, defanziva Novosađana je na sjajnom nivou, kao i tokom većeg dela sezone. Ne zaboravimo, premijerne u drugom rangu.

GAT-ovci su primili ubedljivo najmanje golova, samo 15. Najbliži po tom kriterijumu su Javor (20) i IMT (24), dok je Inđija 25 puta vadila loptu iz mreže. Zato su zeleno-beli najefikasniji tim u šampionatu, postigli su 44 pogotka.

Tri kola pre prvog dela šampionata Mladost i Inđija su jedini timovi koji su i matematički obezbedili plej-of. Priliku za potvrdom mesta među osam najboljih ove nedelje imaju i Železničar i Javor, ukoliko tim iz Pančeva bude savladao Rad na Banjici, a ekipa iz Ivanjice na svom terenu još jednog kandidata za plej-of, Budućnost iz Dobanovaca. Za preostala četiri mesta se u ovom momentu bori devet ekipa.

Očekuje nas gust raspored i četiri veoma bitne utakmice do plej-ofa. Svaka ekipa ima svoj cilj, još se ne zna ko će, izuzev Kabela, da ispadne. Ne očekuje nas lagan posao, ali ako težimo plasmanu u Superligu moramo da pobeđujemo. Dobanovčani dolaze sa iskusnim trenerom Brankom Smiljanićem, koji je dugo u poslu. Iskusna su ekipa, igraju tvrdo, na rezultat i teško primaju golove“, kazao je Igor Bondžulić, povratnik na klupu Javora.

-------------------

Misliš da poznaješ fudbal bolje od drugih? Mozzart Prognozzer ti pruža šansu da to i dokažeš i osvajaš vredne nagrade svake nedelje! Odigraj odmah potpuno besplatno!

--------------------

PRVA LIGA SRBIJE – 28. KOLO

Subota

Loznica – Kabel 1:0 (0:0)

/Matić 65/

Nedelja

16.00: (2,20) Inđija (2,95) Mladost GAT (3,50)

16.00: (1,65) Mačva (3,35) Timok (5,60)

16.00: (2,55) Rad (2,85) Železničar Pančevo (2,95)

16.00: (2,40) OFK Žarkovo (2,95) IMT (3,10)

18.00: (1,30) Javor (4,50) Budućnost Dobanovci (11,0)

Ponedeljak

16.00: (2,40) Grafičar (2,95) Zlatibor Čajetina (3,10)

16.00: (2,15) Radnički Sremska Mitrovica (2,95) OFK Bačka (3,60)

***Kvote su podložne promenama



tagovi

Prva liga SrbijeFK InđijaInđijaMladost Novi Sad

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara