Siril Desers (©AFP)
Siril Desers (©AFP)

Desers napušta Kremonu posle godinu dana, Rendžers spremio 5.000.000 evra

Vreme čitanja: 2min | čet. 08.06.23. | 17:54

Belgijski napadač na korak do potpisa sa glazgovskim velikanom

Došao, ispao u drugu ligu i sad bi da ide. Siril Desers napustiće Kremoneze ovog leta, samo godinu dana pošto je stigao u italijanski klub, a naredna destinacija u karijeri kako stvari stoje biće mu Rendžers.

Prema informacijama italijanskih medija, nigerijski napadač je na korak do potpisa sa škotskim velikanom. Kremoneze se po ispadanju u Seriju B pomirio sa odlascima pojedinih igrača, ali je konkretno u Desersovom slučaju pokušao da “izvuče nazad“ uloženih 6.500.000 evra. Na kraju će, kako piše Korijere delo Sport, pristati na okruglo 5.000.000 evra od kojih bi, doduše, 1.000.000 dobio tek kroz bonuse.

Izabrane vesti

Desers je, podsetimo, letos bio jedna od želja sportskog sektora Crvene zvezde, ali se na kraju odlučio da prihvati ponudu povratnika u Seriju A. Nije se proslavio odlukom, jer Kremoneze je ispao iz lige, a Nigerijac je sezonu okončao sa šest golova i dve asistencije. Ugovorom je vezan za italijanski klub do leta 2027. godine, ali nema nameru da igra u Seriji B, te je odmah po ispadanju u niži rang saopštio svojim zastupnicima da mu potraže novi klub.

Nisu ga u Crvenoj zvezdi zaboravili, stidljivo se i ovog leta pominje njegovo ime na stadionu Rajko Mitić, ali je s obzirom na obeštećenje koje će za njega platiti Rendžers, i ovog puta više bio san nego želja.

Velikan iz Glazgova se prema najavama tamošnjih medija neće zaustaviti na dovođenju Desersa. Pre nekoliko dana klub je napustio Alfredo Morelos, zbog čega su u klubu procenili da je neophodno dovesti dvojicu centralnih napadača. Pola posla su već obavili.


tagovi

Siril DesersLetnji prelazni rok 2023Glazgov RendžersRendžersKremoneze

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara