Siril Desers (desno) (©Reuters)
Siril Desers (desno) (©Reuters)

Desers vratio Kremoneze iz mrtvih, Sasuolo mu u nadoknadi izbio bod (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | pon. 06.03.23. | 20:35

Davljenik nadoknadio dva gola zaostatka, pa sve prosuo u samom finišu

Nastavilja Kremoneze po starom… Priredio je navijačima veliku radost u prošlom kolu, savladao Romu za prvu pobedu u Seriji A posle 27 godina, ali ih je nedelju dana kasnije razočarao. Novo utakmica, novi neuspeh ekipe Davidea Balardinija. U 25. rundi elitnog italijanskog šampionata tri boda protiv fenjeraša odneo je Sasuolo golom rezerviste Nedima Bajramija u nadoknadi meča - 3:2 (2:0).

Tragično su gosti iz Kremone ostali bez boda. Herojski su se vratili iz mrtvih, zahvaljujući golovima Sirila Desersa nadoknadili dva gola zaostatka, ali su preambiciozno krenuli po treći pogodak i na kraju ostali bez ijednog boda u samom finišu utakmice.

Izabrane vesti

Sasuolo je kapitalnu prednost stekao zahvaljujući Armanu Lorijenteu. Francuski napadač je u 26. minutu zategao praćku iz slobodnog udarca sa ivice kaznenog prostora, a onda u finišu prvog dela presekao dodavanje na centru igrališta, povukao kontranapad i poslužio Davidea Fratezija na petercu za komotnih 2:0 na pauzi. Delovalo je već tada da Kremoneze nema više šta da traži na Mapei stadionu.

Međutim, Balardini je tokom pauze povukao potez što će promeniti tok meča. Umesto Feliksa Afene Đana uveo je Sirila Desersa, a neostvarena želja Crvene zvezde oživela goste iz Kremone i unela pometnju u redove domaćeg tima. Po isteku sat vremena igre napao je dugu loptu iz poslednje linije, naterao Martina Erlića na grešku i samo koji sekund kasnije pretvorio je u pogodak, svoj četvrti u prvenstvu. Dvadesetak minuta kasniej stigao je i peti. Ponovo duga lopta, ovog puta direktno od golmana Marka Karnesekija, Desers ju je uz malu dozu sreće odlično iskontrolisao, zaobišao Andreu Konsiljija i sa puno osećaja je poslao u dalji ugao.

Osetili su gosti krv rivala, krenuli po čitav plen, ali su umesto druge uzastopne pobede pretrpeli novi poraz. U drugom minutu nadoknade, dok se odbrana Kremonezea postavlja posle neuspešnog napada, Lorijente je u kontri poslao majstorski centaršut spoljnim delom stopala na drugu stativu, a Nedim Bajrami iz prve uhvatio volej i doneo Neroverdima tri boda svojim prvim golom u dresu novog kluba (zimus stigao iz Empolija).

Sasuolo je drugim vezanim trijumfom umakao od opasne zone. Trenutno je na 13. poziciji sa 30 bodova, dok je Kremoneze, iako bodovno izjednačen sa Sampdorijom (po 12 bodova), zbog slabijeg učinka u međusobnom susretu (izgubio 1:0) na poslednjem mestu.

SERIJA A, 25. KOLO

Petak

Napoli - Lacio 0:1 (0:0)

/Vesino 67/

Subota

Monca - Empoli 2:1 (1:0)

/Ćurija 19, Ico 67 - Satrijano 51/

Atalanta - Udineze 0:0

Fjorentina - Milan 2:1 (0:0)

/Gonzales 49 penal, Jović 87 - Ernandez 90+5//

Nedelja

Specija - Verona 0:0

Sampdorija - Salernitana 0:0

Inter - Leče 2:0 (1:0)

/Mhitarijan 29, Martizen 53/

Roma - Juventus 1:0 (0:0)

/Manćini 53/

Ponedeljak

Sasuolo - Kremoneze 3:2 (2:0)

/Lorijente 26, Fratezi 41, Bajrami – Desers 62, 83/

20.45: (2,50) Torino (3,10) Bolonja (3,05)

***kvote su podložne promenama




tagovi

KremonezesasuoloSerija ASiril Desers

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara