Fatos Bećiraj (©Reuters)
Fatos Bećiraj (©Reuters)

Desetkovani Crnogorci: Nema Jovetića, Savića, Đurđevića, Hakšbanovića...

Vreme čitanja: 2min | sub. 05.06.21. | 14:22

Sokolovi pod Goricom danas (20.45) dočekuje Izrael u prijateljskom meču. Selektor Miodrag Radulović bez 14 standardnih reprezentativaca. U kombinaciji za sastav biće i štoper Partizana Igor Vujačić

Posle remija bez golova protiv Bosne i Hercegovine, Crnogorci imaju novu proveru pred nastavak kvalifikacija za Mundijal u Kataru. Pod Goricom večeras (20.45) stiže Izrael.

Selektor Sokolova Miodrag Radulović za ovu akciju nije pozvao najveće zvezde selekcije, Stevana Jovetića i Stefana Savića, a nema ni novopečenog reprezentativca ove zemlje Uroša Đurđevića, napadača Sportinga iz Hihona. Fudbaleri koji su do sada imali manju minutažu pokazali su da njih može da se računa u budućnosti.

Izabrane vesti

"Želimo slično izdanje kao protiv Bosne i Hercegovine. Bitno je da u pozitivnom ambijentu završimo ovaj deo, jer su nam važne sve utakmice. Imali smo specifičan start zajedničkog posla - odmah smo ušli u takmičenje. Imao sam ideju kako Crna Gora treba da izgleda. Sada imamo malo više vremena. Znao sam da ovi momci mogu da se prilagode raznim sistemima, a to su pokazali i protiv BiH. Probaćemo protiv Izraela još neke igrače, ali nećemo igrati prijateljsku utakmicu, već kao za bodove", rekao je Radulović, prenose Vijesti.

20.45: (2,80) Crna Gora (2,95) Izrael (2,80)

Reprezentacija je u junske prijateljske mečeve ušla bez čak 14 važnih fudbalera, a duel sa Izraelom propustiće i Sead Hakšbanović, koji mora da završi formalnosti oko prelaska u Rubin iz Kazanja. U kombinaciji je štoper Partizana Igor Vujačić, koji je meč u Sarajevu propustio zbog upale sinusa.

"Fali nam 14 igrača i tolika odustva su nešto zbog čega moramo da imamo više fudbalera", dodao je Radulović.

20.45: (1,38) Švedska (4,70) Jermenija (8,50)

Crna Gora prvi put igra protiv Izraela, selekcije koja je u martovskom startu kvalifikacija za SP pobedila Moldaviju u gostima (4:1), remizirala sa Škotskom kod kuće (1:1), a na domaćem terenu je i poražena od Danske (2:0). U selekciji su iskusni napadači Eran Zahavi iz PSV-a i Munas Dabur iz Hofenhajmu. Verobvatno će i gosti da izvedu kombinovani sastav.

"Izrael je ozbiljna ekipa - Zahavi, Solomon i ostali su poznata imena... Spremamo se najozbiljnije moguće za njih", istakao je Radulović.

U odsustvu Jovetića, Đurđevića i Mugoše prvi izbor Miodraga Radulovića u napadu je Fatos Bećiraj, fudbaler sa najviše nastupa u reprezentativnom dresu. Odigrao je dosad 78 mečeva.


tagovi

reprezentacija Crne GorePrijateljske utakmicereprezentacija IzraelaFatos Bećiraj

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara