Partizan na poslednjem derbiju (©Starsport)
Partizan na poslednjem derbiju (©Starsport)

Desetkovani Partizan sa velikim motivom: Izbiti komšijama bar jedan draguljčić iz krune

Vreme čitanja: 2min | sub. 20.04.24. | 09:15

Cilj Partizana da ostane neporažen u derbijima ove sezone i time pripremi teren za sredu i Kup

Biće ovo, kako stoje stvari, sedma uzastopna titula za Crvenu zvezdu u Mozzart Bet Superligi. Partizanu ostaje teorija: da pobedi danas u 173. večitom derbiju i da se nada da će najveći rival u preostalih šest kola prosuti negde još četiri boda. Nije nemoguće, ali koliko je realno...

Ništa danas nije na strani Partizana: rival je u daleko boljoj formi, igra na svom stadionu, na kojem crno-beli dugo ne znaju za pobedu, silni problemi su tresli tabor Parnog valjka tokom nedelje, povređena dvojica najboljih igrača, a ni prvi trener Igor Duljaj neće biti na klupi. Sve to je oličeno i u kladioničarskim kvotama, za koje se ne pamti da su bile toliko niske na pobedu Crvene zvezde.

Izabrane vesti

Jedino što Partizanu ostaje u džepu kao adut je – inat. Želja, volja, glad koja ga je često nosila na derbijima poslednjih godina kada je isto tako često bio unapred otpisivan, precrtavan, kada se licitiralo samo sa koliko golova u mreži će napustiti teren.

Bila je Zvezda veliki favorit i jesenas u Humskoj, pa je Partizan pobedio (2:1). Bile je i pre mesec i kusur na svom stadionu, pa su crno-beli sa igračem manje i uz maestralnog golmana Jovanovića izašli nepobeđeni (2:2). Ako ima nešto zašta će se danas boriti, to je da sezonu Mozzart Bet Superlige završe bez poraza u večitom derbiju.

Osvajale su se titule u Srbiji i ranije bez trijumfa nad večitim rivalom. Uzimao ih je i Partizan. I brzo se na taj detalj zaboravi. Ništa kruna manje ne sija bez te pobede. Ali, opet, ostaje da malo žulja, malo da nervira, jedna čašica žuči uz pehar meda. Probaće tim Igora Duljaja, pardon, danas Alberta Nađa, da makar malo zagorča večitom rivalu već unapred pripremljenu medovinu za šampionsko slavlje.

Poslednji put se desilo pre četiri godine da Zvezda uzme krunu, a da nije dobila derbi. Najpre je izgubila u Humskoj (2:0), tada je Savo Milošević sa klupe nadigrao baš Vladana Milojevića, dok je na proleće na “Marakani” bilo 0:0, samo što je sa crveno-bele strane bio Dejan Stanković. Imala je Zvezda tada 11 bodova više od Partizana, ali nije uspela da ga dobije. A, onda je malo potom izbila korona, prvenstvo je prekinuto i trećeg derbija nije ni bilo.

Pobeda ili makar remi danas imali bi ogroman značaj za Partizan zbog – srede. Iako niko nikada od aktera neće reći da je neki sudar večitih rivala manje vredan od drugog, činjenica je da je za crno-bele okršaj na istom mestu, sa istim protivnikom za četiri dana dosta bitniji, jer su tu i dalje u igri za trofej.


tagovi

FK Partizan173. večiti derbiMozzart Bet Superliga

Obaveštavaj me

FK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara