Đorđe Despotović (©PFC Arsenal Tula)
Đorđe Despotović (©PFC Arsenal Tula)

Despotovićev prvenac u Arsenalu nedovoljan za pobedu: Krila Sovjetov za remi u poslednji čas i isključenje Čaušića

Vreme čitanja: 3min | ned. 06.03.22. | 14:10

Srpski napadač proradio na novoj adresi, Lokomotiva u Moskvi jedva preživela Himki

Tula je videla prvenac Đorđa Despotovića u dresu Arsenala. Teško da je srpski napadač mogao da izabere bolji momenat da postigne prvenac u dresu novog kluba, jer je istim direktno obezbedio Arsenalu makar bod. A, da je odbrana sastava Miodraga Božovića bila samo malo koncentrisanija u Tuli bi se sada slavila tri velika boda. Ovako, nerešen ishod (2:2) izveo je Arsenal iz zone davljenik, s tim da je distanca mogla da bude i znatno veća...

Despotović je posle dva takmičarska susreta, po jedan u prvenstvu i kupu, u kojim je ulazio kao rezerva danas zaigrao od prvog minuta, odigrao ceo meč i bio strelac drugog gola na meču. Umesto da se proslavi trijumf, Arsenal je u finišu dozvolio protivniku da još jednom zatrese mrežu i uzme bod.

Izabrane vesti

Arsenalu ništa nije značilo to što je dvaput vodio. Već u 13. minutu Kings Kangva uradio je ono što najbolje zna – poslao neodbranjiv plotun van kaznenog prostora i pocepao mrežu. Brz i snažan udarac, tačno uz levu stativu, golman tu ništa nije mogao.

Domaćin je ofanzivno delovao u nastavku susreta, brzo je mogao i do izjednačenja, ali je reakcijom VAR sobe u 29. minutu poništen gol Maksima Glušenkova. Krila Sovjetov je na startu drugog dela uspeo da izjednači. Ovog puta Glušenkov je poslao dobru loptu u kazneni prostor Arsenala, koju je prvi dohvatio defanzivac Vladislav Sarveli i pogodio za 1:1.

Despotović je do gola stigao sa kreča pošto je Fernando Konstanca igrao rukom u svom šesnaestercu. Sudija je amlo oklevao, ali ipak pokazao na belu tačku. Doskorašnji napadač Rubina bio je nepogrešiv.

Do kraja utakmice Krila Sovjetov posuo je kofu ledene vode na protivnika. Igrao se 83. minut kada je Glen Bijl proigrao Ivana Ignatjeva, a ovaj lagano pogodio metu iz neposredne blizine. Da nesreća nikad ne dolazi sama potvrdilo se ubrzo jer je sudija Pavel Šadihanov pokazao drugi žuti karton Goranu Čaušiću posle oštrijeg faula.

Dok je Arsenal prokockao trijumf u gostima, Lokomotiva je u Moskvi jedva izašla na kraj sa Himkijem – 3:2 (2:1). Heroj Lokomotive bio je mladi napadač Jan Kuhta koji je golom u 80. minutu uspeo da sačuva obraz i obezbedi tri boda. Mogao je Rifat Žemaletdinov da uveća konačnu razliku u nadoknadi, ali nije uspeo da iskoristi pokušaj sa bele tačke.

Utakmica je imala svojih momenata drame. Već u 6. minutu gosti su poveli preko Didijea Lamkel Zea, da bi Lokomotiva već pre isteka prvog polučasovnog perioda već uspeo da okrene rezultat. Prvo je Žirano Kerk doneo izjednačenje, da bi Vilson Isidor pametno iskoristio situaciju jedan na jedan sa protivničkim golmanom.

Igrao se 72. minut kada je Lamkel Ze još jednom šokirao domaćina, posle čega je usledila totalna ofanziva Lokomotive uz kasni pogodak Kuhte.

PREMIJER LIGA RUSIJE – 20. KOLO

Sreda

CSKA M. - Nižnji Novgorod 1:0 (0:0)

/Jazidži 90+6/

Nedelja

Lokomotiva Moskva - Himki 3:2 (2:1)

/Kerk 8, Isidor 21, Kuhta 80 – Lamkel Ze 6, 72/

Krila Sovjetov - Arsenal Tula 2:2 (0:1)

/Sarveli 52, Ignatjev 83 – Kangva 13, Despotović 70 penal/

17.00: (2,10) Dinamo M. (3,45) Spartak M. (3,50)

Ponedeljak

12.00: (2,20) Krasnodar (3,40) Ural (3,30)

14.30: (2,95) Rostov (3,20) Soči (2,50)

14.30: (1,15) Zenit (7,75) Ufa (18,0)

17.00: (1,95) Ahmat Grozni (3,45) Rubin (4,00)

***kvote su podložne promenama



tagovi

Đorđe DespotovićArsenal Tula

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara