Popović (© Star sport)
Popović (© Star sport)

Detalji transfera Popovića u Slovačku: Partizanu 210.000 evra i procenti

Vreme čitanja: 2min | sre. 26.07.23. | 08:58

Golman će potpisati trogodišnji ugovor za DAC

Novca u kasi baš i nema, zato je sve što kapne sa strane dragoceno. A Partizan će dobiti makar nešto od transfera Aleksandra Popovića u DAC i privremeno ublažiti efekte lošeg finansijskog poslovanja. Crno-beli su prodali golmana klubu iz Dunajske Strede čime su vratili deo novca uloženog u njegov razvoj.

Prema informacijama Mozzart Sporta, u Humsku će stići 210.000 evra u cugu. Još nešto kasnije, zavisno od toga koju cenu Užičanin bude dostigao u Slovačkoj, jer je generalni direktor Miloš Vazura ugovorio procente od naredne prodaje 23-godišnjeg čuvara mreže. Kad jednog dana bude došlo vreme da opet menja sredinu, Parni valjak će prihodovati deset odsto od sledećeg transfera.

Izabrane vesti

Starine bi rekle – zauvar. Jer, nije ispalo kako su se na Topčiderskom brdu nadali kad su Aleksandra Popovića promovisali u naslednikia Vladimira Stojkovića. Na početku čak i nauštrb sadašnjeg golmana Al Fejhe iz Saudijske Arabije. U početku su smatrali da im je neophodan kao bonus, kasnije stali iza njega kad se Stojković otisnuo na Bliski istok, čak odbili ponudu iz Francuske vrednu 1.000.000 evra i još 500.000 kroz bonuse. Iz ove perspektive, potez iz leta 2021. bio je poslovno loš, jer bi doneo veću zaradu, međutim, bio je to period kad su u Partizanu čvrsto verovali Popoviću, nadajući se da je u stanju da brani celu deceniju i možda dostigne reprezentativne visine.

Kasnije se ispostavilo da su omanuli u prognozama. Iako je bilo kvalitetnih izdanja, kad je čak spasavao ekipu, Popović nikad do kraja nije ubedio ni struku, ni navijače da je pr(a)vi izbor. Zato se ovog leta, prilikom rekonstrukcije tima, poseglo za rokadom među stativama, a doveden je sa Kipra Aleksandar Jovanović, postalo je jasno da njegov imenjak ima dozvolu da ode. Posle nekoliko sedmica vaganja i konsultacija, posao je zaključen zahvaljujući agentu Zoranu Stojadinoviću, koji i zastupa mladog golmana.

Predviđeno je da tokom srede Popović prođe lekarske preglede u Dunajskoj Stredi, posle čega sledi potpis ugovora. Saradnja će biti oročena na tri godine. U novom klubu će ga sačekati starosedelac Nemanja Krstović (bivši špic Zete i Crvene zvezde), te krilo Željko Gavrić (pristigao ovog leta iz Ferencvaroša).


tagovi

TransferiLetnji prelazni rok 2023Aleksandar PopovićDunajska Streda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara