Bukajo Saka (Reuters)
Bukajo Saka (Reuters)

Dete je poraslo, a sa njim će i plata: Arsenal spremio Saki blizu 8.000.000 evra

Vreme čitanja: 2min | uto. 22.03.22. | 15:04

Ponudiće svom najproduktivnijem igraču četiri puta više novca godišnje i čekati pozitivan odgovor

Nema Arsenal ove sezone previše igrača uz omladinske škole u seniorskom timu, ali ono što vredi, želi da sačuva na duge staze. Pitanje budućnosti Emila Smit Roua rešio je prošlog leta produžetkom saradnje do 2026. godine, a sada isto želi da uradi i sa Bukajom Sakom koji je ove sezone njegov najproduktivniji igrač.

Dete poraslo i fudbalski potpuno stasalo, a Tobdžije su spremne da ga za potpis novog ugovora (trenutni ističe 2024. godine) nagrade čak četiri puta većom platom u odnosu na trenutnu. Za Saku koji je trenutno pri dnu platnog spiska (14. od 16. najplaćenijih igrača) sa godišnjim prikodima oko 1.800.000 evra, spremno je 7.800.000, što bi ga ozbiljno uzdiglo u klupskoj hijerarhiji i zarađivao bi manje samo od Tomasa Partija, Aleksandrea Lakazeta i Nikole Pepea.

Izabrane vesti

Klupska vrhuška je dala zeleno svetlo Artetinim zahtevima da mu pod krilaticom "šta košta, nek košta", zadrži supertalentovano krilo čija se vrednost u ovom momentu procenjuje na 65.000.000 evra. Uprava je konačno imala priliku da se uveri da Arsenal sa Artetom čekaju bolji dani... Zapravo ih već proživljava i deluje kao najozbiljniji kandidat za četvrtu poziciju koja garantuje mesto u grupnoj fazi Lige šampiona.

Upravo je Arteta prošlog leta verovao da će penal koji je Saka promašio u finalu Evropskog prvenstva protiv Italije, imati pozitivne konsekcvence po njegovu dalju karijeru. Nije se prevario.

"Mnogi igrači nikada ne prožive iskustvo sa kojim se Saka suočio. To je sjajna stvar za njegovu karijeru jer je fudbalski svet pokazao koliko ga voli, ceni i poštuje. Veliki je podsticaj bio za njega to što je uvideo podršku ljudi u teškim momentima, a osetio ju je i od kluba i saigrača.", rekao je svojevremeno španski stručnjak.

Potvrda njegovih reči stigla je u aktuelnoj takmičarskoj godini u kojoj mladi Englez demonstrira najbolji fudbal karijere. Zajedno sa Smit Rouom gospodari čelom klupske liste strelaca sa devet pogodaka, a pet nameštenih golova, daju mu epitet drugog pakera ekipe sa dve asistencije manje od Lakazeta. U utakmicama na kojima je Saka postizao golove ove sezone, ekipa sa Emirejtsa ima sedam pobeda i samo jedan poraz i to od Mančester Sitija.

Ove sezone ima 28 nastupa u Premijer ligi, a poređenja radi, prošlu je okončao sa 34 prvenstvene utakmice uz pet pogodaka i četiri asistencije. Dakle, već je značajno prebacio prošlogodišnje brojke i dok čeka da prvi put u karijeri probije granicu dvocifrenog golgeterskog učinka u Ligi, možemo samo da konstatujemo da je povišicu apsolutno zaslužio.


tagovi

ArsenalBukajo Saka

Obaveštavaj me

Arsenal

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara