Mendi (© Reuters)
Mendi (© Reuters)

Deveta povreda Mendija u Realu, propustio 300 dana, Kamavinga mora na levog beka protiv Liverpula

Vreme čitanja: 2min | uto. 31.01.23. | 14:29

Madriđani dva meseca bez francuskog defanzivca

Ne ide Realu u poslednje vreme, ne ide ni Liverpulu (tek), ali će u jednom od evropskih klasika prvak Starog kontinenta biti hendikepiran odsustvom Ferlana Mendija. Francuskom reprezentativcu je stradala zadnja loža i povreda je takva da zahteva dva meseca odsustva.

To znači da će Mendi izvesno propustiti dvomeč osmine finala Lige šampiona sa Crvenima, kao i tri sudara sa Barselonom, dva u okviru polufinala Kupa kralja, te prvenstveni Klasiko. Kakav je to minus za sastav Karla Ančelotija pokazuje podatak da je Ferlan propustio samo tri od 18 utakmica u Primeri ove sezone, kao i da je bio prvi izbor u mečevima na međunarodnoj sceni.

Izabrane vesti

Od dolaska iz Liona pre četiri sezone Mendi je zbog raznih povreda propustio 300 dana fudbala. Praktično celu jednu sezonu. Čak devet puta se povređivao, a ovo mu je osma povreda mišića... Šta li rade u Valdebebasu?

Imajući u vidu odsustvo Mendija i nedostatak levih bekova, te činjenicu da je David Alaba povređen, a mogao bi da pokrije tu poziciju, stručni štab će pribeći alternativnom rešenju. Najverovatnije u vidu Eduarda Kamavige. Još jedan Francuz, doveden iz Rena 2021. kao rešenje u veznom redu, preseliće se privremeno na beka. Tako je bilo kad je Mendi zbog povrede napustio četvrtfinalni okršaj Kupa kralja sa Atletikom, kao i na minulom prvenstvenom duelu sa Sosijedadom.

Valja podsetiti da je i u dva meča na Svetskom prvenstvu u Kataru Kamavinga kod Didijea Dešana igrao levog beka. Pozicija mu nije strana, jedino što će se na njega zaleteti Mohamed Salah iz Liverpula, te Usman Dembele (ako se oporavi) ili Rafinja iz Barselone.


tagovi

Ferlan MendiEduardo KamavingaReal Madrid

Obaveštavaj me

Real Madrid

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara