undefined
undefined

Di Kanio ljut na ceo italijanski fudbal: Jedno je igrati u Sasuolu, a drugo nositi dres reprezentacije

Vreme čitanja: 2min | sub. 26.03.22. | 12:51

"Ne želim da omalovažavam, ali nemamo izvrsnost", kaže temperamentni Italijan

Paolo di Kanio važi za dežurnog kritičara svih mogućih dešavanja u italijanskom i evropskom fudbalu, tako da je posle katastrofalne eliminacije Azura u baražu za svetsko prvenstvo došlo njegovih pet minuta.

Nekadašnji igrač Lacija, Juventusa, Napolija, Milana, Seltika i Vest Hema smatra da ga selekcija Roberta Mančinija nijednog trenutka nije ubedila da je sposobna da napravi kontinuitet rezultata posle osvajaja titule evropskog šampiona.

Izabrane vesti

"Bio sam smiren na fotelji, možda i previše. Imao sam osećaj da će se ovako završiti, odmah sam to video. Kada ponovo vratim slike, još više me ljuti. Bilo je previše nervoze, čak je i Mančini od prvog minuta ukazivao na greške igrača. Bio je zabrinut, nije to bio stav koji je odražavao ono što je pričao pre utakmice, govorio je o osvajanju Svetskog prvenstva. Bio sam ubeđen da će se sve to dogoditi, bilo je previše strepnje, Makedonija je impresionirala u odbrani, a onda su krenuli u napad i dali gol. Pogodak je stigao od igrača koji ima kvalitet, ali nije bio dobro čuvan. Svi su mu to dozvolili. Naljutio sam se, ljut sam na ceo italijanski fudbal", rekao je Di Kanio.

Uspeh na EP je očigledno bio mnogo veći nego što je moglo da se pretpostavi.

"Ne želim da omalovažavam ono što je Italija uradila, učinili su nas ponosnim. Tada sam se rugao svojim prijateljima Englezima. Posle Eura su svi mislili dan je započeo novi ciklus, ali nikada nisam bio potpuno ubeđen u to. U duši sam govorio da smo imali sreće: pobedili smo Španiju na šenale, Englesku isto, a protiv Austrije je je moglo da bude drugačije da Arnautovićevo koleno nije bio u ofsajdu. Ne želim da omalovažavam, ali nemamo izvrsnost. Berardi je napravio mnogo grešaka, ne želim da ga krivim, ali patio je u igri. Jedno je igrati u dresu Sasuola, a drugo je nositi dres reprezentacije", dodao je Di Kanio.


tagovi

Paolo Di KanioRoberto Mančini

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara