Anhel di Marija (©Reuters)
Anhel di Marija (©Reuters)

Di Marija: Važno mi je da prestignem Sušića

Vreme čitanja: 1min | sub. 27.03.21. | 13:26

Argentinac juri rekord PSŽ-a u asistencijama

Odavno Safet Sušić ne ganja loptu, prošlo je tačno 30 godina otkako je razdužio opremu Pari Sen Žermena, ali je i dalje klupski rekorder u jednoj stavci.

Legendarnoi Pape je za devet godina koliko je igrao za Svece ostvario 103 asistencije za gol saigračima i po tome je i dalje neprevaziđen. Ali, Anhel di Marija mu se opasno primakao i postoji realna mogućnost da ga prestigne do kraja sezone.

Izabrane vesti

Argentinac je došao do zbira od 99 asistencija i ne krije da gori od želje da postane klupski rekorder.

Bio sam nervozan na poslednjoj utakmici, jer sam želeo da dođem do stote asistencije. Jako mi je važno da dođem do 104 dodavanja, da prestignem Sušića i da postanem rekorder. Značilo bi mi, jer bih ušao u klupsku istoriju, pamtilo bi se dugo, dok me neko ne bi prestigao. Igram sa Nejmarom i Mbapeom, koji takođe pišu istoriju PSŽ-a, pa želim da i ja budem deo tog društva rekordera“, rekao je Di Marija za sajt Lige 1.

Ako i ne uspe ove sezone, imaće Argentinac dovoljno vremena da nadmaši legendarnog Papeta, jer je nedavno produžio ugovor sa Svecima do leta 2022.

U prvih pet najboljih asistenata Pari Sen Žermena posle Sušića (103) i Di Marije (99) su Mustafa Daleb (80), Havijer Pastore (56) i Kilijan Mbape (54).


tagovi

Anhel Di MarijaPari Sen ŽermenSafet Sušić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara