Paulo Dibala i Tami Ejbraham (©Reuters)
Paulo Dibala i Tami Ejbraham (©Reuters)

Dibala pocepao mrežu Empolija, pa namestio Ejbrahamu zicer za pobedu u Toskani (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | pon. 12.09.22. | 22:44

Roma slavila zahvaljujući argentinsko-engleskom tandemu

Nije Roma blistala na Kastelaniju, ali je uspela da se vrati na pobednički kolosek posle dva vezana poraza (Udineze u Seriji A - 0:4; Ludogorec u Ligi Evrope - 1:2). Ponajviše zahvaljujući ubitačnom tandemu Paulo Dibala - Tami Ejbraham. Argentinac je postigao sjajan gol na startu susreta, a onda u finišu stavio Engleza u idealnu poziciju da četi Žozea Murinja donese trijumf. Nije bivši napadač Čelsija propustio priliku, pa je Vučica odnela ceo plen iz Toskane - 2:1.

Mogao je tim iz Rima i ubedljivije da slavi. Verovatno je i trebalo. Lorenco Pelegrini je promašio penal u 77. minutu, a domaćin je u finišu susreta ostao i sa igračem manje. Ipak, pobedi se u zube ne gleda.

Izabrane vesti

Fudbaleri Empolija su pružili dobar otpor. Možda i zaslužili bod. Dva puta su pogađali okvir gola, u finišu imali nekoliko izglednih prilika iako su bili brojčano nadjačani. Ipak, pognute glave su napustili teren. I dalje ne znaju za pobedu, posle poraza na startu od Specije vezali su četiri remija, pa su sa četiri boda 16. na tabeli. Vučica je ostvarila četvrti trijumf i domogla se petog mesta sa 13 bodova. Ima samo jedan manje od Napolija, Atalante i Milana. Najbitnije je da su zalečene rane posle katastrofe protiv Udinezea i bolnog poraza u Bugarskoj na startu grupne faze Lige Evrope.

Igrao se 17. minut kada je genijalni La Hoja doneo prednost gostujućem timu. Fenomenalno je namestio sebi loptu na šut posle jednog odbitka, opalio sa ivice kaznenog prostora i poslao neodranjiv projektil u mrežu Empolija.

Mogao je samo šest minuta kasnije Martin Satrijano da poravna. Tukao je snažno glavom i pogodio stativu. Mogla je da ga stigne kazna već na isteku pola časa igre, kada je Lorenco Pelegrini izbio sam pred Vikarija. Tukao je italijanski reprezentativac snažno, ali pravo u golmana protivničke ekipe.

A onda, u samom finišu prvog poluvremena, jedan naizgled bezopasan centaršut Stojanovića sa desne strane, lopta je išla na ivicu kaznenog prostora. Na pravom mestu našao se Filipo Bandineli, glavom naleteo na loptu i posla je pored loše postavljene odbrane Rimljana, kao i ukopanog Ruija Patrisija u mrežu - 1:1.

Pokušavala je Roma na sve načine da vrati prednost po povratku sa pauze, da bi do gola stigla u 72. minutu. Ponovo je Dibala bio u centru pažnje. Ubacio je loptu sa desne strane pred gol rivala, Ejbraham se našao na pravom mestu i rutinski matirao Vikarija.

Tražili su domaći igrači potom penal. Gledao je sudija Martineli snimak i odlučio da nema materijala za najstrožu kaznu. Drugačijeg mišljenja je bio samo par minuta kasnije. Svirao je penal za Vučicu, proverio svoju odluku na snimku i potvrdio je. Loptu je na kreč stavio Pelegrini - i pogodio prečku!

Već u 85. minutu je malo nedostajalo da bude kažnjen, ali je posle udarca Žan Danijela Akpa Akproa lopta pogodila stativu! Samo dva minuta kasnije fudbaler Empolija je morao u svlačionicu. Visoko je podigao nogu u kaznenom prostoru rivala, išao đonom na Krisa Smolinga i posle gledanja snimka Martineli mu je pokazao crveni karton.

Imao je Empoli dve solidne prilike u finišu, iako je imao igrača manje na terenu, ali je Rui Patrisio bio siguran. U poslednjim sekundama je Andrea Beloti imao priliku da stavi tačku. Otresao je u duelu poslednjeg igrača protivničke odbrane, sjurio se ka golu rivala, opalio iz sve snage po lopti sa desetak metara, ali je Vikario sjajno istrčao, pokazao da poseduje neverovatne refkelse i uspeo da zaustavi projektil stamenog napadača Rimljana. Ostalo je 2:1 za goste na semaforu.

SERIJA A – 6. KOLO

Subota

Napoli - Specija 1:0 (0:0)

/Raspadori 89/

Inter – Torino 1:0 (0:0)

/Brozović 89/

Sampdorija - Milan 1:2 (0:1)

/Đuričić 57 - Mesijas 6, Žiru 67 pen/

Nedelja

Atalanta - Kremoneze 1:1 (0:0)

/Demiral 75 - Valeri 79/

Bolonja - Fjorentina 2:1 (0:0)

/Berou 59, Arnautović 62 - Martinez Kvarta 54/

Leče - Monca 1:1 (0:1)

/Gonazales 48 - Sensi 35/

Sasuolo - Udineze 1:3 (0:1)

/Fratezi 33 - Beto 75, 90+4, Samardžić 90+1/

Lacio - Verona 2:0 (0:0)

/Imobile 68, Luis Alberto 90+5/

Juventus - Salernitana 2:2 (0:2)

/Bremer 51, Bonući 90+1 - Kandreva 18, Pjontek 45+4 penal/

Ponedeljak

Empoli - Roma 1:2 (1:1)

/Dibala 17, Ejbraham 72 - Bandineli 43/



tagovi

RomaEmpoliPaulo DibalaTami EjbrahamŽoze MurinjoSerija AItalija

Obaveštavaj me

Roma

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara