FOTO: AFP
FOTO: AFP

Digari kritikuje Enrikeovu tvrdoglavost: Znam ga, ima preterani ego, umreće sa svojim idejama

Vreme čitanja: 2min | pet. 06.10.23. | 12:19

Legendarni Francuski fudbaler uputio oštre kritike na račun stratega PSŽ-a

Isprašeni su Parižani na Sent Džejms parku u drugom kolu Lige šampiona 4:1, a salve nezadovoljstva kolaju Gradom svetlosti. Daleko od toga da samo rezultat brine pristalice Svetaca. Način igre Luisa Enrikea i njegovo neodustajanje od sistema 4-2-4 sve više se tumači kao vid narcisoidnosti španskog stručnjaka.

Prilično oštre reči uputio je bivšem selektoru Crvene Furije Kristof Digari, svetski i evropski šampion s Francuskom 1998. i 2000. godine, ali i Enrikeov bivši saigrač u Barseloni. Jeste Digari proveo tek godinu dana na Kamp Nou tokom 1997. godine, ali je to izgleda bilo i više nego dovoljno da stekne i ne tako pozitivno mišljenje o miljeniku katalonske publike.

Izabrane vesti

"Luis Enrike je pravio greške iznova i iznova. Znam ga, bio sam s njim u Barseloni. On ima ogroman ponos i preterani ego", izjavio je Digari gostujući u emisiji kod bivšeg igrača Pari Sen Žermena Žeroma Rotena na televiziji RMC Sport.

Posebno ističe veliku tvrdoglavost 53-godišnjeg stručnjaka kao faktor koji značajno umanjuje uspešnost njegove trenerske karijere. Uneo je u čitav razgovor možda i pomalo nepotrebnu dozu morbidnosti.

"Nametnuće svoje teorije i ići će do kraja. Problem je što u njima gubi istinski potencijal svog tima. Luis Enrike će umreti sa svojim idejama", surova je igračka legenda Bordoa.

Stekao je Digari utisak da je Pari Sen Žermen, ili preciznije Enrike i više nego potcenio Svrake.

"Izašli su iz prelaznog roka tako što su izgubili Mesija i Nejmara. Kupili su dobre igrače, ali ne zvezde. Stigli su u zapaljivu atmosferu na Sent Džejms park i izašli sa četiri napadača. Momci iz Njukasla su sigurno rekli sebi "misle da smo smeće, kaznićemo ih za to udaranjem po zglobovima. Kažem vam da se baš to desilo, da je Luis Enrike smatrao Njukasl smećem", još jednom je bez dlake na jeziku Digari.




tagovi

Luis EnrikePari Sen ŽermenKristof Dugari

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara