Digla se prašina zbog izjava oko Luke Jovića, Španac se izvinjava zbog otkrivanja Realovih biznis planova

Vreme čitanja: 3min | čet. 15.10.20. | 11:39

Bivši napadač Reala preterao sa izjavama

Španski napadač Borha Majoral je digao prašinu u domovini izjavama o Real Madridu, Zinedinu Zidanu i Joviću.

Majoral je u finišu prelaznog roka prešao u Romu iz Reala na pozajmicu s tim što Kraljevski klub ima šansu da ga vrati. Celog leta je Madridu vladala neizvesnost da li će Zidan zadržati Luku Jovića ili Borhu Majorala kao rezervnu opciju Karimu Benzemi u špicu. Majoral je dete Reala koje je prethodne tri sezone proveo na pozajmicama u Volfzburgu i Levanteu i tamo se afirmisao da se ovog leta bori za mesto na klupi Merengesa. Madridski mediji su u jednom periodu tvrdili da se Zidan odlučio za Majorala ali je na kraju Srbin ostao a Španac otišao iz kluba.

Izabrane vesti

Tako nešto je i sam Majoral potvrdio rečima na promociji u Romi.

“Kada sam došao na početak priprema, želeo sam da što pre napustim Real, ali je Zidan rekao da ostanem. Rekao sam mu da želim da idem negde gde ću imati šansu da igram. Klub je poslušao Zidana i zato je želeo da se reši Jovića. Ali sve se desilo veoma kasno u prelaznom roku i zato sam opet pozvao Zidana i pitao ga da napustim klub”, rekao je Majoral.

Ove reči su izazvale mnogo pažnje u Madridu i tamošnoj javnosti jer je prema njima potvrđeno da Zidan nema poverenja u srpskog napadača. Jović se svakako nalazi pod pritiskom u Madridu jer nije opravdao očekivanja od dolaska pre godinu i kusur dana, a ovog leta su ga tamošnji mediji selili u brojne klubove širom Evrope. Majoralove reči su samo povećale sumnje javnosti u Jovićev status u Madridu. Ali su isto tako napravile problem i klubu jer je u javnost izašlo nešto što nije trebalo da izađe s obzirom da Zidan nikada nije javno nije otpisivao Jovića i pružao mu je podršku.

Zato se Majoral opet oglasio sa željom da se izvini i pojani svoje reči.

“Ako treba da se izvinjavam Real Madridu ili Joviću, izviniću se. Ako je u mojim izjavama izgledalo da ne poštujem Jovića, to zaista nije slučaj. Prema Luki imam veliko poštovanje. On je igrač Real Madrida. Trenirali smo zajedno poslednjih mesec i po dana i nikada nisam pokazao nepoštovanje prema njemu, Zidanu ili klubu”.

Priznaje Španac da je pogrešio što je uopšte pominjao Jovića u kontekstu Realovih letnjih planova.

Nije trebalo da pričam o Realovim biznis planovima. Mislim da ljudi ne razumeju kontekst moje priče. Zidan mi je rekao da je zadovoljan sa mnom ali nikada nisam pričao sa Zidanom konkretno o Joviću. Želeo sam na početku prelaznog roka da napustim klub ali neki pregovori su propali pa sam nastavio da treniram. Potom sam imao sastanak sa Zidanom na kojem mi je rekao da je zadovoljan sa mnom. Pričao sam sa direktorom Sančezom i Zidanom posle čega smo odlučili da je najbolje za mene da napustim klub. Ali o Joviću nismo pričali”, rekao je Borha Majoral u izjavi za Kadenu Ser.

U finišu prelaznog roka je postojala mogučćnost da Luka Jović ode u Mančester Junajted na pozajmicu i da Borha Majoral zauzme njegovo mesto na klupi Reala, ali su Crveni đavoli ipak uzeli Edinsona Kavanija.

“Da li bih danas bio u Realu da je Jović otišao? Možda da, možda ne… Imao sam mnogo opcija ovog leta i srećan sam što sam završio u Romi. Tu sam gde treba da budem”.

Borha Majoral i dalje nije zatvorio vrata Reala. U Romu je stigao na dvogodišnju pozajmicu s pravom otkupa. Čak i ako ga Vučica otkupi, Real će imati povratnu klauzulu za kontraotkup. Benzema je nedodirljiv u špicu, Jović je rezerva, a Marijano Dijas je ostao kao treća opcija. Makar će do leta biti tako. I nije isključeno da i sledeće sezone bude tako. Ali od 2022. se u Realu očekuje Erling Haland kao naslednik Karima Benzeme


tagovi

Borha MajoralLuka Jović

Obaveštavaj me

Real Madrid

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara