Stevan Stojanović (©Starsport)
Stevan Stojanović (©Starsport)

Dika Stojanović: Selektori birani na osnovu profesionalnog, ne ličnog stava

Vreme čitanja: 2min | čet. 08.04.21. | 16:01

Direktor A reprezentacije uveren da je FSS pametno birao

Radikalni rezovi u Fudbalskom savezu Srbije. Trojica novih selektora imenovana na današnjoj sednici Odobra za hitna pitanja. Trojica – otpuštena. Doduše, neće se javnost preterano potresti zbog otkaza, rezultata objektivno nije bilo, ali polemike o tome da li su njihovi naslednici pametno izabrani svakako će biti. Zvonko Živković neko vreme nije radio kao trener, Dejan Branković je široj javnosti malo poznato ime, dok Radovan Krivokapić nema posebnog iskusta na velikoj sceni i to je sasvim dovoljno da se njihovo znanje dovede pod sumnju, ali direktor A reprezentacije Stevan Stojanović uverava da su se u FSS vodili profesionalnim procenama.

Izabrane vesti

Naglašavamo da su odluke o promenama selektora donete na osnovu profesionalnog, a ne ličnog stava. I takav način funkcionisanja sportskog sektora FS Srbije možete očekivati i u budućnosti", rekao je Stojanović za Tanjug.

Pojašnjava…

"Posle razgovora i konsultacija sa direktorom mlađih kategorija Nikolom Lazetićem doneti su predlozi o promenama selektora koje je usvojio Odbor za hitna pitanja FS Srbije. Što se tiče selekcije do 21 godine rezultati u prethodnom periodu su bili daleko ispod očekivanja i to je osnovni razog smene", istakao je Stojanović.

Što se tiče selekcija do 19 i 17 godina...

Branković je tu selekciju već vodio, od 21 utakmice imao je 19 pobeda, po jedan poraz i nerešen rezultat. Tu generaciju vodi praktično od instrukstorske službe i sa njom je obezbedio plasman na završni turnir u Belorusiji koji je zbog Kovida otkazan pre šest meseci. Za Krivokapića kao bivšeg fudbalera Zvezde i Vojvodine, ujedno i kao nekadašnjeg trenera Vojvodine i već neko vreme trenera mlađih kategorija u Crvenoj zvezdi, smatramo da može mnogo da pomogne ovoj mladoj generaciji u takmičarskom ciklusu koji predstoji", naveo je Stojanović.



tagovi

FSSStevan StojanovićZvonko ŽivkovićIlija StolicaDejan BrankovićRadovan Krivokapić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara