Najnovije vesti

Dika Stojanović: Znam za Piksijev i Mitrov razgovor, ovako se ide na veliko takmičenje

Vreme čitanja: 2 minuta

„Jako sam zadovoljan“, dodao je direktor reprezentacije

Nema euforije, ali javnost je prijatno iznenađena onim što su prikazali Orlovi u prvim mečevima kvalifikacija za Mundijal u Kataru. Deluje da će reprezentacija Srbije biti konkuretna u borbi za prvo mestu u grupi do poslednjeg kola, odnosno gostovanja u Lisabonu.

Srbija je opravdala ulogu favorita u Bakuu, mesto gde je ranije znala da sahrani ambicije vezane za plasman na veliko takmičenje. Otuda i zadovoljstvo među članovima sportskog sektora zdanja na Terazijama. Oseća se to u rečima direktora Stevana Dike Stojanovića.

„Plan za prve tri utakmice je ispunjen. Ovu protiv Azerbejdžana smo slabiji odigrali, ali bez obzira na to, važna su tri boda. Znali smo da će meč biti ovako težak, jer smo imali tri susreta u ovako kratkom periodu. Nismo imali vremena. Sve čestitike igračima što su na ovakav način izneli ciklus“, kratak je bio Stojanović.

Orlovi su igrali slabije u odnosu na prethodne mečeve, ali su snagom volje i na kartu kvaliteta Mitrovića stigli do drugog gola i sedmog boda u kvalifikacijama.

 „Bilo je straha tokom cele utakmice. Očekivali smo ovako nešto, kao što sam već rekao. Ali ovu su utakmice koje vode na veliko takmičenje. Ovakvi mečevi moraju da se dobiju. Da li posle dobre i lepršave igre, ili na ovaj način, manje je bitno. Zadovoljni smo, jer smo ispunili plan“.

Nezaobilazna tema je Aleksandar Mitrović.  

„Meni je drago. Znam da je pre prve utakmice selektor Stojković razgovarao sa njim. Rekao mu je da ima malu minutažu, da je poslednji gol dao u oktobru prošle godine, ali da veruje u njega. Otvorilo mu se, jer dečko pošteno radi i trenira. Svi smo zadovoljni“, dodao je Stojanović.  


Ostale vesti

Najviše komentara

Kladionica vesti

Uživo
Najava mečeva