Alfredo Arijas (©Reuters)
Alfredo Arijas (©Reuters)

DIM u krizi, Urugvajac Arijas vadi kestenje iz vatre

Vreme čitanja: 4min | sre. 12.07.23. | 23:10

Kopa Sudamerikana: Independijente u Medeljini noćas (02.00) domaćin San Lorencu u prvom meču baraža za plasman u osminu finala drugorangiranog takmičnja Južne Amerike

Independijente Medeljin će u noćas (02.00) odigrati prvi meč plej-of faze Kopa Sudamerikane protiv San Lorenca na stadion Atanasio Žirardo, dok je revanš, na argentinskom tlu, na programu 19. jula. Pobednik ovog dvomeča u osmini finala imaće za protivnika jednog od kontinentalnih velikana, Sao Paula.

Independijente Medeljin je izgubio pet od poslednjih sedam mečeva. Brutalan pad forme bio je fatalan na oba fronta. U prvenstvu Kolumbije na turniru Aperture, Moćnici su zauzeli sedmu poziciju, sa 29 osvojenih bodova u 20. odigranih kola, ali su u finalnom delu turnira iliti Kvadrangularu, završili na poslednjoj poziciji svoje grupe.

Izabrane vesti

S druge strane, u Kopa Libertadoresu, do poslednjeg kola grupne faze stigao je kao prvoplasirani u svojoj grupi. Međutim, u Porto Alegreu nije uspeo da odoli naletima Internasionala, gde je na kraju poražen rezultatom 3:1. Ovim neuspehom Independiente je ostao na deset bodova iz tri pobede, sa jednim remijem i dva poraza, čime je pao na treće mesto u Grupi B.

02.00: (2,55) Independijente Medeljin (3,05) San Lorenco (3,00)

Na ovaj način je morao da prihvati „ispadanje“ u Kopa Sudamerikanu, gledajući kako Internasional sa 12 i Nasional sa 11 bodova, prolaze u osminu finala Kopa Libertadores. Vremena da se oporave i dovedu u red, nije nedostajalo. Utakmica protiv Kolorada održana je još 28. juna, a od tada tim koji je odnedavno pod komandom urugvajskog stručnjaka Alfreda Arijasa, posvetio se isključivo treninzima pred početak plej-of faze, ali i Završnog turnira šampionata Kolumbije, gde ih već u subotu očekuje duel sa La Ekvidadom.

U poslednjih 10 utakmica u svim takmičenjima, ekipa iz Medeljina je pobedila u samo tri okršaja, remizirala dva puta i pretrpela poraze u pet navrata. Pored toga, dolazi iz tri uzastopna poraza. Uprkos tome, trener Arijas veruje svom timu i očekuje ključnu pobedu u ovom okršaju. Taktička formacija 4-4-2 za sada se nije promenila u odnosu na onu koju je zastupao njegov predhodnik Sebastijan Boteroje.

Za razliku od domaćina, gostujuća ekipa San Lorenca je uveliko u takmičarskom ritmu. Igrajući kod kuće, u subotu remizirao je u meču bez golova protiv River Plejta, trenutnog lidera, a po svemu sudeći i novog nacinalnog šampiona. Iako je to bio loš rezultat po Gavranove, s obzirom na borbu za titulu, izjednačenost je na kraju ublažena datim okolnostima. Bariosovo isključenje u 25. minutu ostavilo je San Lorenca u igračkom deficitu. Posle boljeg prvog poluvremena na kraju su morali da se brane kako bi izbegli poraz. Ovo je produžilo njihov niz bez poraza na osam mečeva. Ipak, u tom periodu ostvarene su samo dve pobede. Sa 43 osvojena boda iz 11 pobeda, deset remija i tri poraza, San Lorenco je na trećem mestu na tabeli argentinskog prvenstva, 11 bodova manje od River Plejta.

S druge strane, svoj nastavak učešća na međunarodnoj sceni i plasman u ovu fazu Kopa Sudamerikane ostvario je tek u poslednjem kolu grupne faze. Drugu poziciju u H grupi sa osam osvojenih bodova u šest kola, obezbedio je pobedom nad venecuelanskim Estudijantesom iz Meride, dok je Fortaleza, sa 15 bodova na završila na prvom mestu. San Lorenco je postigao identičan rezultat kao i čileanski Palestino, koji je bio na trećem mestu zbog lošije gol-rezlike.

U poslednjih deset mečeva, San Lorenco je ostvario dve pobede, šest remija uz dva pretrpljenaporaza. Trenutno, ekipa je neporažena već osam utakmica, međutim, kada su gostovanja u pitanju, tim iz Buenos Ajresa suočava se sa više poteškoća. Na poslednjih deset mečeva u gostima, u svim takmičenjima, imaju samo tri pobede, pet remija i dva poraza. Sastav Rubena Darija Insuije nije pobedio četiri utakmice kao gost, uz dva poraza i dva remija u tom nizu.

02.00: (2,35) Sporting Kristal (3,40) Emelek (3,00)

Timu Gavranova na ovom meču nedostajaće desno krilo Ezekijel Seruti, koji se još uvek oporavlja od povrede. Ipak, u startnu postavu trebalo bi da budu svrstani krilni napadač Nahuel Barios i golman Agusto Batalja, koji su bili suspendovani u predhgodnom kolu domaćeg prvenstva. Taktička formacija koja se očekuje za San Lorenco je 3-4-2-1.

KOPA SUDAMERIKANA – BARAŽ ZA OSMINU FINALA (PRVE UTAKMICE)

Utorak

Kolo Kolo - Amerika Mineiro 2:1 (0:0)

/Hil 46, 63 - Ale 90+3/

Sreda

Barselona Gvajakil - Estudijantes 2:1 (1:1)

/Martines 29, Koroso 78 - Godoj 45/

Korintijans - Universitario 1:0 (0:0)

/Augusto 79/

23.55: (4,60) Patronato (3,50) Botafogo (1,82)

Četvrtak

02.00: (2,55) Independijente Medeljin (3,05) San Lorenco (3,00)

02.00: (2,35) Sporting Kristal (3,40) Emelek (3,00)

23.55: (2,20) Njublense (3,40) Audaks Italijano (3,30)

Petak

02.00: (1,90) Libertad (3,50) Tigre (4,20)

***kvote su podložne promenama

PIŠE: Đorđe RADONJIĆ


tagovi

Južna AmerikaKopa SudamerikanaIndependijente MedeljinSan Lorenco

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara