Gvardiol protiv Fajenorda (© Reuters)
Gvardiol protiv Fajenorda (© Reuters)

Dinamo će još zaraditi: Lajpcig plaća za prevremeni dolazak Gvardiola

Vreme čitanja: 2min | pet. 04.12.20. | 14:24

Trebalo je na leto, stiže na zimu

Moraće čelnici RB Lajpciga još malo da zavuku ruke u džepove. Sva je prilika da će Joško Gvardiol stići na Red Bul arenu pre nego što je prvobitno planirano, Dinamo iz Zagreba će i naplatiti.

Još letos su Nemci realizovali transfer 18-godišnjeg štopera, ostavili ga na Maksimiru da skuplja minute i razvija se do juna 2021, ali veliki problemi u odbrani primorali su ih da razmišljaju o opozivu i sa talentovanim Hrvatom uđu u drugi deo takmičarske godine.

Izabrane vesti

Trener Julijan Naglesman u odbrani ne može da računa na desnog beka Benžamina Henriksa, štopera Lukasa Klostermana, levog beka Marsela Halštenberga, te da bi bar malo rasteretio poslednju linuju, posebno Anhelinja želi da dovede Gvardiola – može da igra i kao štoper i kao bek već u januaru. Prvobitni plan podrazmevao je da Joško stigne u RB Lajpcig na početak priprema za sezonu 2021/22, kad bi trebalo da zameni Dajao Upamekana ako mladi Francuz promeni klub, ali serija povreda i procena da je Gvardiol već sad spreman za bundesligaški fudbal mogla bi da znači definitivnu selidbu iz Zagreba čim Modri okončaju još tri prvenstvene, jednu kup i utakmicu završnog kola Lige Evrope protiv CSKA.

Upravo je Joško Gvardiol jedan od najzaslužnijih što ekipa Zorana Mamića nije kapitulirala nijednom u pet rundi, u konkurenciji Fajenorda, moskovskog CSKA i Volfzbergera. I to se ceni. Biće i plaćeno, mada ni hrvatski, ni nemački mediji ne znaju koliko, ali sugerišu kako će RB Lajpcig morati da se još malo „otvori“ ako misli da pre vremena dobije mladog defanzivca.

Dosad je dao 16.000.000 evra u osnovici, platio 100.000 evra za svaki start u Ligi Evrope (na današnji dan dodatni 500.000), te 70.000 za svaku započetu utakmicu u hrvatskom prvenstvu (posle transfera dva takva). Još će...



tagovi

Dinamo ZagrebRB LajpcigRed Bul LajpcigJoško Gvardiol

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara