(© Reuters)
(© Reuters)

Dinamo izabrao: Igor Bišćan novi trener

Vreme čitanja: 2min | čet. 06.04.23. | 19:42

Stejpan Tomas sportski direktor

Nijedan od petorice poslednjih trenera nije spojio celu sezonu na klupi Dinama. Sudbinu Igora Jovićevića, Zorana Mamića, Damira Krznara i Željka Kopića zadesila je i Anta Čačića. Posle 350 dana angažmana, presudila mu je eliminacija od Šibenika u polufinalu Kupa Hrvatske (1:2), posle čega su na Maksimuru reagovali, zvanično ga smenili tek u četvrtak poslepodne, a na njegovo mesto doveli – Igora Bišćana.

Iako je od početka slovio za prvog pika rukovodstva, Bišćan je morao malo da popričeka. Prvo kako bi se rešio njegov status u FS Hrvatske, gde je zaposlen kao selektor mlade reprezentacije. Drugo, deo čelnika zagovarao je povratak Nenada Bjelice, izuzetno uspešnog trenera, poslednjeg koji slovi za dugotrajnog, ali je ipak prednost dobio nekadašnji reprezentativac.

Izabrane vesti

Tako će Bišćan napustiti poziciju selektora mlade reprezentacije (Germanijak javlja da bi na njegovo mesto mogao Ivica Olić) i verovatno već u subotu debitovati u gradskom okršaju sa Lokomotivom. Njegov zadatak biće da zaustavi slobodan pad Modrih, oličen u podatku da su dobili samo jednu od poslednjih pet prvenstvenih utakmica i dozvolili Hajduku da mu priđe na sedam bodova razlike.

Zajedno sa Bišćanom na Maksimir bi, u svojstvu pomoćnika, trebalo da dođu njegovi saradnici iz mlade reprezentacije, Ante Tomić i Renato Pilipović. Deluje da trenerske promene neće biti jedine, na pomolu su i u delu rukovodstva. Uloga sportskog direktora trebalo bi da bude poverenja Stjepanu Tomasu. Donedavni trener Šerifa (ranije angažovan u Turskoj) dobiće ulogu sportskog direktora, dok će se Dario Šimić (insistirao na Tomasu) pomeriti na mesto prvog čoveka sportskog sektora.


tagovi

Dinamo ZagrebHrvatska 1

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara