Dinamo napravio osetnu razliku, Hajduk reagovao smenom trenera

Vreme čitanja: 2min | pon. 12.09.22. | 15:55

Valdas Dambrauskas više nije trener spitskog tima

Devet kola odigrano je od početka takmičenja u elitnom rangu hrvatskog fudbala, a Hajduk već kaska 12 bodova za liderom Dinamom, doduše uz dve utakmice manje. U svakom slučaju, uprava kluba sa Poljuda smatrala je da dosadašnji trener Valdas Dambrauskas nije bio na visini zadatka, te mu se zahvalila na saradnji. Uz Litvanca, Split napuštaju i njegovi pomoćnici Marius Skinderis i Justinas Gasiunas.

Klupu je, bar na kratko, dok rukovodstvo ne pronađe adekvatnu zamenu, voditi trener Mislav Karoglan koji je kao pomoćni trener bio deo prethodna dva stručna štaba na Poljudu.

Izabrane vesti

Dambrauskas je prvi tim Hajduka preuzeo 2. novembra prošle godine i na 38 takmičarskih duela zabeležio skor od 23 pobede, osam remija i sedam poraza. Zanimljivo, uspeo je da sa Hajdukom pobedi Modre na dva od četiri prošlogodišnja prvenstvena derbija (jedan igrao nerešeno), ali je zbog nekoliko kikseva u završnici šampionata propustio šansu da derbi protiv Dinama u poslednjem 36. kolu, učini odlučujućom utakmicom u borbi za titulu. Hrvatski tron je očigledno bio preveliki zalogaj, ali će ostati upamćen kao trener koji je posle devet godina doneo trofej na Poljud pošto je sa 3:1 savladao Rijeku u finalu kupa.

Nisu splitski Bili zadovoljavajuće otvorili sezonu što pokazuje i učinak od četiri pobede, dva poraza i jednog remija iz prvih sedam utakmica. Otkazu je prethodio remi sa Šibenikom. Očigledno da je Hajduku nestalo energije nakon zahtevnih dvomeča u kvalifikacijama za Ligu konferencije protiv Vitorije Gimaraes, a zatim i protiv Viljarela koji je stao na put evropskoj jeseni hrvatskog tima.


tagovi

Valdas DambrauskasHajduk Split

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara