Dinamo u Beogradu: Šalovi i cveće za Bobeka, Čavu, Čika, Conju...

Vreme čitanja: 2min | sre. 14.11.18. | 11:34

Bez ikakvih problema

Ideja je plemenita. Pokazuje kako bi jedan klub trebalo da se ophodi prema legendama. Bez obzira što će u navijački zatrovanoj Srbiji biti svakakvih komentara, ono što je uradio Dinamo zaslužuje aplauz.

Delegacija kluba iz Zagreba nedavni boravak u Beogradu iskoristila je da poseti grobove svojih nekadašnjih asova, sahranjenih u glavnom gradu Srbije. Preciznije, na Novom groblju. Nije mali broj. Niti je mala njihova zaostavština fudbalu na prostoru nekadašnje Jugoslavije. Konkretno: Stjepan Štef Bobek, Florijan Conja Matekalo, Zoran Čava Dimitrijević, Zlatko Čik Čajkovski... Ko ne zna ko su bili, džaba mu objašnjavati. Zato je na svaki grob položen venac cveća i ostavljen šal Dinama.

Izabrane vesti

Osim njima, pošta je odata i Petru Todoroviću, za koga se tvrdi da, iako je živeo i radio u Beogradu, ljubav prema Dinamu nije krio ni za vreme ratnih sukoba devedesetih.

gallery

O neuobičajenoj poseti Beogradu, uz napomenu da su je na isti način odata počast zaslužnim dinamovcima i u Osijeku, izvestile su zagrebačke „Sportske novosti“, u reportaži pod naslovom “Čiji grob tražite, Stjepana Bobeka?“, navodeći da gosti iz Hrvatske nisu imali ni zrno problema. Naišli su na predusretljivost.
Zvuči opasno, ali nismo imali baš nikakvih problema. Naprotiv, ljudima koji rade na groblju smo ostavili pune ruke posla. Došli smo s listom imena čije smo grobove želeli da posetimo, a oni su nam strpljivo izašli u susret i nabavili lokacije svih mesta. Pomalo je čudan osećaj bio koračati s Dinamovim šalom okolo, ali nekoliko znatiželjnika koje smo sreli saglasili su se kako je ono što činimo lep gest,“ predočio je „Sportskim novostimaAlen Lesičmki, portparol kluba sa Maksimira, koji je u Beogradu boravio zajedno sa još jednim operativcem, Miroslavom Tomaševićem.

FOTO: GNK Dinamo


tagovi

Stjepan BobekFlorijan MatekaloZlatko ČajkovskiZoran Čava Dimitrijević

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara