Dinamo zadržao plus osam, prvi gol Bruna Petkovića na Poljudu

Vreme čitanja: 2min | pet. 21.10.22. | 20:05

Hajduk vodio golom Livaje, ali nije izdržao...

Ništa od devetog trijumfa u nizu u HNL-u, ali Dinamo je ipak osnovni cilj ispunio: ostao je jedini neporaženi tim u šampionatu Hrvatske i što je još važnije, zadržao ogromnih osam bodova prednosti u odnosu na najvećeg rivala i prvog pratioca. U ne naročito uzbudljivom derbiju na Poljudu - 1:1!

Bili su imali prednost, kontrolisali situaciju u prvih 45 minuta do te mere da nisu dozvolili gostima sa Maksimira nijedan udarac u okvir gola, niti ozbiljnu šansu, da bi šampion u nastavku uspeo da sa bele tačke dođe do izjednačenja i spasa.

Izabrane vesti

Pogodak za Hajduk delo je njegovog najboljeg strelca Marka Livaje, nakon što se Dario Melenjak odlično snašao posle kornera i prosledio mu loptu na drugu stativu. Igrao se 27. minut. A poseban razlog za slavlje noćas će imati napadač Zagrepčana Bruno Petković. Ne samo da je golom sa penala doneo bod Dinamu, nego je konačno skinuo prokletstvo na stadionu u Splitu, gde na prethodnih osam gostovanja nije uspeo da zatrese mrežu.

Torcida uoči 72. rođendana pripremila fantastičnu koreografiju na derbiju (VIDEO)

Petković je sam i iznudio najstrožu kaznu, kada ga je Čidozi Avazim povukao u svom šesnaestercu u 71. minutu...

Ni jedan ni drugi tim nisu se posebno istakli u samom finišu, pa tako gotovo da nismo videli ozbiljnu šansu na jednoj ili drugoj strani.

Sudija Igor Pajač nadoknadio je čak osam minuta. Probudila se nada kod navijača Hajduka u tom momentu da bi možda mogla da se ponovi završnica sa susreta protiv Gorice ili Varaždina (Splićani pogocima Livaje i Avazima uspevali da dođu do sva tri boda u 90+8 i 90+9), međutim Modri su super iskusan sastav, dovoljno dugo brušen na evropskoj sceni da bi sebi dozvolili tako nešto.

HNL - 14. KOLO

DINAMO ZAGREB - HAJDUK SPLIT 1:1 (1:0)

/Livaja 27 - Petković 72pen/

Stadion: Poljud.

Gledalaca: 30.000.

Sudija: Igor Pajač.

Hajduk (4-3-3): Sentić - Mikanović (od 86. Lovrenčič), Avazim, Elez, Melnjak - Vuković (od 80. Atanasov), Fosati (od 59. Grgić), Krovinović - Sahiti (od 59. Mlakar), Livaja, Biuk (od 86. Čolina); Trener: Mislav Karlogan.

Dinamo (4-2-3-1): Livaković - Moharami, J. Šutalo, Perić, Ljubičić - Ademi, Mišić - Špikić (od 59. Bočaj), Baturina (od 90. Ristovski), Oršić (od 60. Ivanušec) - Petković (od 85. Drmić); Trener: Ante Čačić.



tagovi

Bruno PetkovićHNL

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara