undefined
undefined

Dinamova kruna dobila pozlatu: Hajduk pao u 100. minutu, nije vredeo ni gol Livaje

Vreme čitanja: 2min | sub. 21.05.22. | 22:14

Lud meč u Maksimiru i na kraju pobeda Zagrepčana – 3:1

Dinamo je i pre poslednjeg kola nastavio dominaciju u Hrvatskoj, obezbedivši titulu pre poslednjeg kola i meča protiv Hajduka. Ali kruna na glavi tima Ante Čačića konačno je dobila pozlatu i potreban legitimitet. Prvi put u ovoj sezoni Zagrepčani su slavili protiv večitog rivala iz Splita, i to posle ludog derbija u Zagrebu koji nije takmičarski značaj.

Dobar deo meča viđena ja kamilica od fudbala, prosečan tempo i ne baš mnogo prilika. Ali sve je to komenzovano u ludoj sudijskoj nadoknadi. Prvo je Livaja u 94. minutu izjednačio rezultat, ali nije to bio kraj uzbuđenjima na Maksimiru. Dinamo je tek tada krenuo u napade i odigrao najbolju akciju na meču. Menolo je povukao kontru, odigrao na stranu za Baturinu koji je pronašo Milsava Oršića na drugoj stativi. Lako je junak epskog trijumfa nad Totenhemom ubacio loptu u mređu i u 100. minutu doneo veliko slavlje navijačima Dinama. Ubrzo je Baturina postavio konačan rezultat – 3:1.

Izabrane vesti

Bilo je mnogo kontroverzi i uoči ovog duela dva najveća hrvatska kluba. Navijači Hajduka odbili su da uđu na južnu tribinu Maksimira, pošto im Dinamova redarska služba nije dozvolila da unesu bubnjeve i transparente. Hajduk je došao oslabljen u Zagreb, bez Nikole Kalinića, sa najboljim igračem Markom Livajom na klupi. Trener Hajduka Valdas Dambrauskas čuvao je adute sa finale Kupa, ali su i pored toga Bili bili konkurentni.

Posebno u prvom poluvrememu. Hajduk je bolje ušao u utakmicu, ali je Bruno Petković promašio kolosalnu priliku u 13. minutu posle centaršuta Mohramija. Tukao je potencijalni reprezentativac Hrvatske iz voleja, ali je njegov udarac završio preko prečke.

Slab fudbal viđen je na Maksimiru u prvom poluvremenu. Pred nešto više od 18 hiljada gledalaca, Dinamo nije bio ubojit, Hajduk je jeftino prosipao kontre i polukontre.

Međutim, pogodak Petkovića u 54. minutu rasplamsao je borbu. Odmah po ulasku u igru Livaja je zatresao mrežu, ali je prethodno sam sebe pogodio u ruku, pa je posle posle intervencije VAR sobe pogodak poništen. Napadao je Hajduk, Mlakar je promašio kolosalnu priliku, ali Livaja nije.

Slutilo je na drugi ovosezonski remi u najvećem hrvatskom derbiju, ali je na opisan način Dinamo slavio.



tagovi

Dinamo ZagrebBruno Petković

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara