(©www.palmeiras.com.br)
(©www.palmeiras.com.br)

Dinamova neostvarena želja završila u Brazilu: Bendžamin Kuščević potpisao za Palmeiras

Vreme čitanja: 1min | sre. 04.11.20. | 23:56

Velikan iz Sao Paula otkupio 50 odsto ugovora čileanskog defanzivca od Univerzidad Katolike

Palmeiras nastavlja sa rekonstrukcijom tima. Svega četiri dana nakon što je na kormilo ekipe postavio Abela Fereiru, velikan iz Sao Paula potvrdio je dolazak defanzivca Univerzidad Katolike, Bendžamina Kuščevića, sa kojim je sklopio saradnju na pet godina. Međutim, Veliki zeleni su otkupili svega 50 odsto Kuščevićevog ugovora i to za sumu koja brazilskim medijima nije poznata.

Zanimljivo, čileanski defanzivac, koji pritom ima i hrvatsko državljanstvo, sredinom septembra je bio na korak od zagrebačkog Dinama. Činilo se da je sve praktično dogovoreno, 24-godišnji defanzivac je čak obavio i lekarske preglede, i kada je trebalo da potpiše ugovor, došlo je do nepredviđenih okolnosti.

Izabrane vesti

Ime defanzivca Univerzidad Katolike nalazilo se na listi želja brazilskog kluba mnogo pre nego što je Fereira stigao na klubu, da bi portugalski stručnjak samo aminovao kupovinu. Kuščević je ponikao u Univerzidad Katoliki, jednu sezonu nastupao za mladi tim Real Madrida, ali nije prošao skener kraljevskog kluba. U poslednje dve sezone se iskristalisao kao jedan od najbitnijih pojedinaca u redovima aktuelnog šampiona Čilea, čime je privukao pažnju Palmeirasa, ali i drugih klubova.

Za mene ovo je ostvarenje dečačkog sna, oduvek sam želeo da igram ovde. Struktura kluba je neverovatna, edna od najboljih u svetu i vrlo sam uzbuđen što sam ovde. Defanzivac sam koji dosta trči, brz sam i pokušavam da obezbedim sigurnost svojim saigračima. Daću sve od sebe za tim na svakoj utakmici”, rekao je Kuščević za klupski sajt.


tagovi

Palmeiras

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara