Igrači Dinama iz Kijeva (©Shutterstock)
Igrači Dinama iz Kijeva (©Shutterstock)

Dinamova turneja: Kijevljani večeras u Varšavi, slede dvoboji sa Dortmundom, PSŽ-om, Barselonom, Milanom, Benfikom...

Vreme čitanja: 2min | uto. 12.04.22. | 13:18

Ukrajinski velikan odigraće nekoliko prijateljskih utakmica u sklopu prikupljanja novca za interno raseljena lica

Dinamo kreće na turneju. Poljski fudbalski šampion Legija iz Varšave igraće večeras sa najtrofejnijim ukrajinskim klubom u dobrotvornoj utakmici u glavnom gradu Poljske, kako bi se prikupila sredstva za interno raseljene usled ratnog stanja u Ukrajini.

Legija je pozvala i brojne kompanije da kupe kontigente karata za svoje zaposlene, a ulaznice se kreću od 6,40 do 64 evra. Prihod od učešća, prikupljanja donacija i specijalnih aukcija ići će za pomoć izbeglicama iz Ukrajine saopštio je poljski klub.

Izabrane vesti

Duel na stadionu u Vršavi biće prvi u nizu susreta između Dinama iz Kijeva i vodećih evropskih klubova, "zakazanih da pokažu svetu da Ukrajinci traže mir i slobodu dok brane svoju zemlju od ruskog agresora", izvestila je poljska novinska agencija PAP. Dinamo će, između ostalih, igrati sa Borusijom iz Dortmunda, Pari Sen Žermenom, Barselonom, Milanom, Benfikom, Ajaksom i zagrebačkim Dinamom.

20.30: (2,45) Legija (3,70) Dinamo Kijev (2,40)

U timu Kijevavljana trenutno se nalaze 24 igrača. Svi igrači belo-plavog tima su Ukrajinci, a njih 13 su reprezentativci svoje zemlje. Zbog rata koji je u toku, stranim igračima u Dinamovim bojama je dozvoljeno da promene boje kluba. Na takav potez odlučili su se svi, a zanimljvio da će večeras Benjamin Verbič biti u prilici da igra protiv matičnog kluba jer je na pozajmici baš u Legiji.

Uprkos odlasku mnogih igrača, mnogi značajni igrači su ostali u sastavu. Najveća zvezda je Viktor Cigankov. Ovaj 24-godišnjak je za seniorsku reprezentaciju Ukrajine odigrao 36 utakmica, u kojima je šest puta pogađao mrežu. Kapiten Dinama je 30-godišnji Sergej Sidorčuk, koji je u ekipi od 2013. godine.

---------------

Svaki dan igrač s najvećom pogođenom kvotom ide u Katar! Konkurencija je ogromna, ali u Mozzart avionu ima još dovoljno mesta.

---------------

Fudbaleri Legije Varšave i Dinama iz Kijeva nikada nisu igrali jedan sa drugim u zvaničnoj utakmici. Obe ekipe su, međutim, odigrale nekoliko međusobnih prijateljskih duela. Zanimljivo, u pet okršaja Legionari nisu doživeli nijedan poraz, a tri puta se se radovali.

PRIJATELJSKA UTAKMICA

Utorak

20.30: (2,45) Legija (3,70) Dinamo Kijev (2,40)

*** kvote su podložne promenama



tagovi

Prijateljske utakmiceLegijaLegija VaršavaDinamo Kijev

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara