Ronael Pjer Gabrijel (gnkdinamo)
Ronael Pjer Gabrijel (gnkdinamo)

Dinamovo pojačanje iz Lige 1 za nastavak šampionske trke

Vreme čitanja: 2min | sre. 07.02.24. | 22:50

Ronael Pjer Gabrijel za čvršću odbranu Modrih

Primarna želja nije, ali desni bek jeste. Dinamo je uz veće probleme uspeo da dodatno zategne odbranu pojačanjem iz Lige 1. Nedelju dana pre kraja prelaznog roka na Maksimiru su predstavili Ronaela Pjer Gabrijela.

Momak poreklom sa Martinika stigao je u Zagreb iz Nanta bez obeštećenja i sa aktuelnim hrvatskim šampionom potpisao višegodišnji ugovor, a Modri su ga najavili zanimljivim video klipom sa lekarskih pregleda.

Izabrane vesti

Ne bez razloga ukoliko znamo da mu se primarna želja iz tog razloga nije ostvarila. Naime, Dinamo je krajem januara već dogovorio sa Mecom kupovinu Kofija Kuaoa, ali desni bek iz Obale Slonovače nije prošao lekarske preglede zbog problema sa kolenom, te se zagrebački klub okrenuo Pjer Gabrijelu, fudbaleru sa dugogodišnjim iskustvom igranja u Francuskoj.

Ronael je ponikao u akademiji Sent Etjena gde je, po dolasku u seniorski tim, stasao uz sunarodnika Kevina Teofil Katrina, koji već godinama unazad nastupa za Dinamo. Njih dvojica zajedno su nastupali tri godine, da bi Pjer Gabrijel potom karijeru nastavio u Monaku u transferu vrednom 6.000.000 evra. Kasnije je nastupao još za Majnc, Brest, Strazbur i Espanjol pre nego što je letos stigao u Nantu za koji je u prvom delu aktuelne sezone odigrao 12 nastupa.

Dinamo je ove zime pored Ronaela angažovao japanskog levog beka Takuju Ogivaru iz Urave na pozajmicu i krilo Arbera Hodžu za kojeg je Slavenu iz Belupa platio okruglo 1.000.000 evra.




tagovi

Zimski prelazni rok 2024Dinamo ZagrebTransferi

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara