Dani Olmo (©Reuters)
Dani Olmo (©Reuters)

Dinamu još stiže novac od Olma: Za nedelju dana novih 700.000 evra

Vreme čitanja: 2min | pet. 04.12.20. | 21:51

Bonusi kojima neka kraja

Majstoriju je izveo Dinamo sa Danijem Olmom. Španski reprezentativac je jedan od najvećih pogodaka zagrebačkog kluba, pogotovo ako uzmemo u obzir da nije ponikao ni na Makmsimiru, niti su ga našli negde „ispod kamena“ na Balkanu, već su ga doveli iz Barselone.

Dinamo je prodao Olma Red Bul Lajpcigu u januaru ove godine za sumu od 19.000.000 evra. Pričalo se tada kako je mogao Dinamo i bolje da prođe, kako je bilo i boljih ponuda, ali su Modri i te kako dobro znali šta rade.

Izabrane vesti

Jer, novac od Olmovog transfera nastavlja da stiže. I to ne delovi od ovih 19 miliona, već kaplju bonusi i nema najava da bi mogli uskoro da stanu.

Dinamo je od jesenas dobio od Red Bula 2.000.000 evra samo za ukazak Crvenih bikova u grupnu fazu Lige šampiona. To je bonus koji važi tri godine i svaki put kada Lajpcig uđe u LŠ, Zagrepčanima će ići dva miliona evra, piše Jutarnji list.

Dalje, Dinamu pripada i po 700.000 evra svaki put kada Olmo odigra 15 utakmica, a računaju se one u kojima je bio na terenu više od poluvremena. Već jednom je hrvatskom klubu stigla ta suma, a već sledeće nedelje će stići naredna, jer Lajpcig čekaju dve bitne utakmice: derbi sa Bajernom u Bundesligi, te okršaj sa Mančester junajtedom u Ligi šampiona. A, Španac kao standardni član prve postave sa ta dva nastupa doći će do 15 mečeva ove sezoni. I Dinamu će odmah leći novih 700.000 evra. Na proleće, vrlo verovatno, još toliko. I sve tako do maksimalnih 4.000.000 evra, koliko zagrebački klub može da zaradi po ovoj klauzuli.

Šta još ima Dinamo od bonusa? Ako u naredne tri godine Reb Bul bude prvak Nemačke, ka Maksimiru će otploviti 2.000.000 evra. I na kraju, Zagrepčanima će pripasti i 20 odsto od narednog Olmovog transfera, ali tako što će se od ukupne sume prvo odbiti ono što je Dinamo već dobio od Lajpciga, pa od toga što ostane, petina će pripasti Hrvatima.

Sve kada se sabere, već naredne nedelje Dinamo će biti „dobar“ 22.400.000 od Olma. I još će da kaplje...


tagovi

Dani OlmoDinamo ZagrebRed Bul LajpcigBundesliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara