Duje Čop (©Reuters)
Duje Čop (©Reuters)

Dinamu sve više klizi titula: Duje Čop utišao Maksimir i nadjačao priče o povratku Josipa Brekala

Vreme čitanja: 2min | uto. 23.01.24. | 18:58

Zagrebački derbi pripao Lokomotivi het-trikom bivšeg igrača Dinama

Godina 2024. nije dobro počela po Dinamo Zagreb. U prvom takmičarskom meču nakon zimske pauze, zaostaloj utakmici 4. kola HNL-a, Modri su kod kuće poraženi od gradskog rivala i svoje nekadašnje filijale, Lokomotive, sa 0:3. S obzirom na to da uoči odlaska na odmor nisu uspeli da, takođe kao domaćini, savladaju vodeći Hajduk (0:0), zastatak za najvećim rivalom je i dalje velikih sedam bodova. Imaju Zagrepčani meč manje, ali mnogo puta ove sezone dobro su poljuljali veru svojih navijača u odbranu titule, pa je veliko pitanje hoće li uspeti da se približe Splićanima, koji su nedavno dobili dodatan vetar u leđa povratkom Ivana Perišića.

Moraće na Poljudu još malo da se strpe kako bi konačno gledali svoje dete u belom dresu, ali atmsofera u svlačionici Hajduka trenutno deluje neuporediva sa onom u Dinamovoj. Potvrđuje to pristup Jakirovićevih izabranika današnjem okršaju, u kojem su već nakon sedam minuta imali dva gola zaostatka. Oba puta precizan je bio Duje Čop, a potom je u 87. zakucao ekser u Dinamov kovčeg. Bar kada je reč o današnjoj utakmici, videćemo da li i čitavoj sezoni.

Izabrane vesti

Imaju Modri osvojenih 18 od moguće 23 titule hrvatskog prvenstva u 21. veku, ali trenutno je šampionski pehar bliži Splitu, gde ga čekaju još od 2005. godine.

Het-trikom protiv svog bivšeg kluba, iz kog je prošlog leta prešao u Lokomotivu, 33-godišnji Duje Čop utišao je navijače na Maksimiru, ali i priče o povratku Josipa Brekala u Dinamo. Nije tajna da Dinamo pregovara sa Fjorentinom o pozajmici hrvatskog reprezentativca koji je ponikao na Maksimiru, međutim, nikako da klubovi nađu zajednički jezik oko obeštećenja. Pominjala se cifra od 500.000 evra za povratak 25-godišnjeg Brekala u Zagreb, pa da se na kraju sezone pregovara o otkupu, ali po najnovijim informacijama Dinamo je uspeo da snizi uslove transfera na 100.000 evra odmah, 100.000 evra ako bude odbranjena titula i 200.000 ako se klub plasira u Ligu šampiona.

Da je dogovor blizu najavio je Brekalov menadžer Endi Bara uoči utakmice u kratkoj izjavi za Sportske Novosti.

Što se tiče Lokomotivine pobede, gosti su večeras umeli da iskoriste svoje šanse, za razliku od favorizovanog rivala. Prvo je Čop pogodio glavom na centaršut iz prekida, potom iz kontre, a oba puta na asistenciju 23-godišnjeg Silvija Goričana. Potom je bio bio precizan i nakon velike šanse na suprotnoj strani. Nije iskusni napadač proslavljao golove iz poštovanja prema bivšem klubu, dok su ga navijači Dinama prilikom zamene pozdravili aplauzom.

Vole Duja Čopa u Zagrebu, ali nakon ovih golova ponovo će ga zavoleti i u Splitu, gde je fudbalski stasao.



tagovi

Dinamo ZagrebJosip Brekalo

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara