Fernardo Diniz (©Reuters)
Fernardo Diniz (©Reuters)

Diniz na sedmom nebu, ali mu curi vreme, Selesao u nokdaunu pred duel u Barankilji

Vreme čitanja: 2min | čet. 16.11.23. | 23:04

Južnoameričke kvalifikacije za Mundijal 2026. godine: Brazil posle samo boda u prethodna dva kola gostuje noćas (01.00) neporaženoj Kolumbiji

Pored derbija na Bombonjeri, Argentina - Urugvaj, drugi veliki dvoboj ove noći na tlu Južne Amerike igraju Kolumbija i Brazil u Barankilji. Svaka čast brazilskom treneru Fernandu Dinizu što je sa Fluminenseom napravio ove sezone veliko iznenađenje i osvojio Kopa Libertadores, prvi kontinentalni trofej za Fluzao. Zbog toga će zauvek biti besmrtan za navijače kluba iz Rio de Žaneira, ali ako želi da ga zavoli i ostatak Brazila moraće da radi mnogo bolje selektorski posao.

Trenutni vršilac dužnosti na klupi nacionalnog tima, naslednik Titea, bio je meta kritika posle loših rezultata u oktobru u kvalifikacijama za Mundijal.

Izabrane vesti

Brazilci su kvalifikacije za Svetsko prvenstvo koje se igra 2026. godine otvorili pobedama nad Bolivijom (5:1) i Peruom (1:0), ali su u oktobru potpuno razočarali. Prvo kod kuće nisu savladali nejaku Venecuelu (1:1), a zatim su glatko poraženi na gostovanju Urugvaju u Montevideu (0:2). Lider kvalifikacija u Južnoj Americi, Argentina, sa kojom se Brazilci isključivo mere, već je pobegla na +5.

01.00: (3,40) Kolumbija (3,30) Brazil (2,35)

Sam plasman ne bi trebalo da se dovede u pitanje, pošto će šest od 10 južnoameričkih reprezentacija direktno tamo, a sedmi u baraž. Međutim, zna se šta Brazilci očekuju od svog nacionalnog tima, bez obzira na to što će veći deo kvalifikacija morati da odigraju bez prve zvezde Nejmara, koji je u Urugvaju pokidao prednji ukršteni ligament kolena. Što se tiče Kolumbije, ona je još uvek neporažena u kvalifikacijama, ima jednu pobedu nad Venecuelom (1:0) i tri remija, protiv Čilea, Urugvaja i Ekvadora. Taman za peto mesto na tabeli pred susret sa Brazilcima u Barankilji, primorskom gradu na severu zemlje u blizini Karipskog mora.

Selasao je poslednji put igrao protiv Kolumbije 2021. godine u kvalifikacijama za Mundijal u Kataru. Tada su u Barankilji odigrali 0:0, dok je u Sao Paulu domaćin slavio sa 1:0, golom Lukasa Pakete u 72. minutu, na asistenciju Nejmara.

MOZZART DAJE NAJVEĆU KVOTU NA SVETU NA POBEDU BRAZILA U KOLUMBIJI.

U odsustvu Nejmara, u napadu bi trebalo da se nađe tandem Reala Rodrigo i Vinisijus, kao i as Arsenala Gabrijel Martineli. Domaćin najveće nade polaže u krilnog napadača Liverpula Luisa Dijaza. Hames Rodrigez je opet dirigent Kafeterosa pošto se vratio u formu dolaskom u Sao Paulo. U napadu bi trebalo najistureniji da bude Rafael Santos Bore, fudbaler Verdera iz Bremena.

JUŽNOAMERIČKE KVALIFIKACIJE ZA MUNDIJAL – 5. KOLO

Četvrtak

Bolivija – Peru u toku

Venecuela – Ekvador u toku

Petak

01.00: (1,60) Argentina (3,90) Urugvaj (7,00)

01.00: (3,40) Kolumbija (3,30) Brazil (2,35)

01.30: (1,85) Čile (3,50) Paragvaj (5,00)

***kvote su podložne promenema



tagovi

Južna AmerikaFudbalska reprezentacija BrazilaReprezentacija Brazilareprezentacija KolumbijeKvalifikacije za Mundijal 2026.Fernando Diniz

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara