(©Reuters)
(©Reuters)

Dinosaurusi ostaju pod ledom: Štutgart ugasio nade Hamburgera za povratak u elitu (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | čet. 01.06.23. | 22:38

Sjajan meč Švaba na Mercedes benc areni – 3:0

Bundesligaški stadioni će poželeti Hamburgera, ali Hamburgera nigde biti neće! Prođe od njihovog istorijskog ispadanja iz elite pet godina, ali povratka u društvo najboljih nema. Neće ga ni biti ove godine, kako stvari stoje...

U prvoj utakmici baraža za popunu Bundeslige Štutgart je pregazio Hamburger i maltene sve već završio posle 90 minuta igre. Dinosaurusi su ostavljeni duboko ispod leda na Mercedes benc areni – 3:0. Teško da će u revanšu baš toliko sunce da ih ogreje, pa da se kao u „Parku iz doba Jure“ okome i progutaju protivnike.

Izabrane vesti

Meč u Štutgartu je bio jednosmerna ulica, jer je Hamburger pao samo što je lopta krenula s centra.

Defanzivac domaćih Mavropanos je u 1. minutu pogodio glavom posle kornera za 1:0 (gol ovde) i to je izmaklo tepih ispod nogu Dinosaurusima.

Probali su gosti da uspostave igru, uspevali su povremeno da povežu redove, ali na kraju su mogli još gore da prođu da je Žirasi u 26. minutu iskoristio penal. Napadač Štutgarta je omanuo tada, međutim, iskupio se u nastavku utakmice.

Sve je bilo rešeno u prvih deset minuta drugog poluvremena.

Najpre je Vagnoman u 51. minutu povisio na 2:0 posle sjajne akcije (gol ovde), da bi tri minuta kasnije Žirasi iskoristio centaršut Borne Sose i podigao razliku na „plus tri“ za Švabe (gol ovde).

Ako je postojala kakva nada u redovima Hamburgera da bi mogli do kraja makar do počasnog gola, ugašena je u 69. minutu kada je Suhonen dobio crveni karton i ostavio Dinosauruse sa jednim manje na terenu.

Revanš će se igrati 5. juna u Hamburgu.


tagovi

ŠtutgartHamburgerŽirasiBundesliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara