©Star Sport
©Star Sport

Dioni: Bio sam spreman da igram za Zvezdu, ali sam sprečen iz različitih razloga

Vreme čitanja: 3min | uto. 23.01.24. | 18:06

"Kad jednom padnem ne ostajem na zemlji. Uvek ću se vratiti. To je ono što pokazujem u svojoj karijeri", kaže iskusni golgeter koji je postigao 11 golova u dosadašnjem toku sezone Lige 2

Nekadašnji napadač Crvene zvezde Lois Dioni u intervju za zvanični portal francuske Lige 2 govorio je o svom vrlo zapaženom učinku u prvom delu sezone, ali i o prethodne dve godine koje smatra izuzetno teškim, posebno zbog činjenice što je u septembru 2022. godine doživeo povredu prednjih ukrštenih ligamenata.

Iskusni napadač se povredio samo nekoliko meseci nakon odlaska iz Crvene zvezde, ali je posle toga uspeo da se uzdigne i uđe u pravu golgetersku formu.

Izabrane vesti

Ove sezone u svim takmičenjima postigao je 11 golova i zabeležio pet asistencija.

"Vratio sam poverenje kluba, trenera, ono što mi je nedostajalo dosta godina. Za mene je to, kad ti trener veruje, jedna od najvažnijih stvari u fudbalu. Možete ga vratiti samo na terenu. I mislim da se to pokazalo u prethodnih pet-šest meseci", rekao je Dioni.

Povreda ukrštenih ligamenata predstavljala je najteži trenutak u karijeri. Dogodila mu se prvi put.

"Poslednje dve godine su bile najkoplikovanije. Nisam mogao da igram jer sam se povredio, dok sam u Crvenoj zvezdi bio spreman da igram, ali sam bio sprečen iz različitih razloga... Posle, kada čujete da ste doživeli povredu prednjih ukrštenih ligamenata, to stvara nemir u vašoj glavi. Nikada nisam mislio da ću doživeti ovu povredu u životu jer sam prilično jaka osoba. Kada vam se to de si, kažete sebi 'i ja to imam'. U poslednjoj godini svog ugovora bilo je još komplikovanije. Ali, kao što sam uvek govorio, jaka sam osoba u glavi. Moji najmiliji su bili tu svaki dan, ekipa, klub i navijači takođe, da me podrže u veoma teškom periodu".

©Star Sport©Star Sport

Mnogi bivši Dionijevi treneri kažu da se on hrani svojim neuspesima kako bi se vratio na pravi put.

"Kad jednom padnem ne ostajem na zemlji. Uvek ću se vratiti. To je ono što pokazujem u svojoj karijeri. Čak i ako, generalno gledano, imam dobru karijeru, sigurno je da ima neuspeha koji mogu da bole. Ali nisam je prekinuo zbog toga što ih je bilo. Mislim da je najbolji odgovor to kako ove sezone igram za Anže".

Dioni je prvi put postigao dvocifreni broj golova u prvenstvu još od sezone 2016/2017, kada se u dresu Dižona 11 puta upisao u strelce.

"Znam svoje kvalitete. Sigurno je prošlo mnogo vremena od kada sam postigao više od deset golova, pogotovo na polusezoni. Mnogi ljudi danas mogu da budu iznenađeni, ali sam to već uspeo i pokazujem da sam sposoban da se reprodukujem. Poslednji put kada sam ostvario takav učinak bio sam pun samopouzdanja i poverenja čitavog kluba. To se mora nastaviti".

Iskusnom napadaču je posebno važno da uživa poverenje od svih, a posebno od trenera, što je trenutno slučaj kada je u pitanju Aleksandr Duže.

"Ne znam... Možda sam ja veliki plišani meda... Uvek sam bio takav. Takmičenje na različitim nivoima može biti komplikovano, ali znam da postoje treneri koji mogu da ti pruže naklonost, a drugi ne mogu. Zavisi od toga da li znate kako da upravljate svojim igračem. Ako želite da izvučete najbokje od njega, morate da znate kako da uradite određene stvari", dodao je Dioni.


tagovi

Lois Dioni

Obaveštavaj me

FK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara