Lui Dioni (© Star sport)
Lui Dioni (© Star sport)

Dioniju su dani odbrojani: Crvena zvezda nema vremena da preterano čeka bilo koga

Vreme čitanja: 4min | uto. 15.02.22. | 19:31

Ohi i Pavkov u očiglednoj prednosti u odnosu na Francuza, čeka se Motika

Početkom novembra sedam minuta u završnici susreta sa Midtjilandom u Ligi Evrope, posle toga tri meseca bez sekunde na terenu. Deluje da neće skorije na njega kročiti Lui Dioni, iako je u Crvenu zvezdu stigao sa reputacijom napadača iz „lige petice“, ali nije opravdao očekivanja Dejana Stankovića koji ga nije koristio na prolećnoj premijeri sa Čukaričkim.

Izvesno je da neće ni u utorak, tokom odloženog susreta osmine finala Kupa Srbije, u kome osvajač duple krune traži plasman u narednu fazu protiv niškog Radničkog.

Izabrane vesti

Dioni je profesionalac, igrač Crvene zvezde, koji je u prethodnom periodu imao prostora i prilike da pokaže kvalitet. Doprineo je značajnim, pozitivnim rezultatom Zvezde. Nije uspeo da se adaptira na sve zahteve i možda se pokaže u najboljem svetlu. U prvom planu su Ohi i Pavkov, uz mlađe igrače pre svega Nemanju Motiku, i igrače koji igraju na tom delu terena. Na njemu je da proba eventualno da uveri šefa stručnog štaba u nove momente. Crvena zvezda nema mnogo mogućnosti da preterano dugo čeka bilo kog igrača, zahtevi su veliki iz utakmice u utakmicu. Borba je velika, oni koji su maksimalno mentalno, fizičko-taktički spremni su uvek u prvom planu i to je veličina Crvene zvezde i neminovnost vrhunskog fudbala“, pojasnio je Dionijev status Nebojša Milošević, pomoćni trener crveno-belih.

Nekadašnji član Anžea će ostatati van protokola protiv Nišlija, pošto su u prvom planu Ohi i Milan Pavkov, čija saradnja se dopala Delijama na susretu sa Brđanima, iako su na terenu zajedno proveli samo 20 minuta, pre nego što se centarfor iz Begeča povredio.

Zajedno su proveli 20 minuta na terenu, uglavnom se dešavalo ono što smo priželjikivali, a to je da oni imaju komplementarne sposobnosti koje mogu da im omoguće da se dopunjuju tokom organizacije napada i ulaska u završnicu. Prvi gol smo postigli tako što je u završnici bilo pet igrača u kaznenom prostoru. Pavkov je dao dosta toga Crvenoj zvezdi, bitnih momenata i obeležio ih u bliskoj prošlosti. Sa druge strane, Ohi je pokazao zbog čega je postao deo Crvene zvezde. Inteligentan momak, profesionalno orijentisan, ponaša se u skladu sa taktičkim zahtevima u toku igre. Njh dvojica imaju različite, a sa druge strane komplementarne sposobnosti koje ćemo gledati da iskoristimo kad god je prilika, u odnosu na protivnika i naše karakteristike“.

Oism Ohija, velika očekivanja na stadionu „Rajko Mitić“ imaju i od drugog zimskog novajlije.

„Nemanja Motika se uklapa se u radni ambijent, vredan je, ambiciozan, kako smo očekivali. Zvezda je zahtevan klub, težina dresa je izražena. Pokušavamo da se adaptira što brže, za sada ide dobrim putem, već je zabeležio prve minute. Brzo će pokazivati potencijal. Na njemu je da se radom, entuzijazmom i slušajući sugestije stručnog štaba adaptira na model Crvene zvezde. Na nama je da mu što više pomognemo i olakšamo adaptacioni put. Očekujemo da u budućnosti bude bitan igrač Zvezde“.

U završnici susreta sa ekipom Saše Ilića šansu je dobio Nikola Stanković, mladi vezista iz „klase 2003“.

Stanković je u grupi mladih igrača koji su bili na pripremama, s tim što je on sa nama bio i u toku letnjeg pripremnog ciklusa. Vidi se da je u prethodnih šest meseci osetno napredovao, kako u biološkom aspektu, u smislu da je sazreo, tako se brzo adaptirao na taktičke zahteve i dobio je pozitivnu ocenu od šefa stručnog štaba. Upravo zbog toga je sa nekolicinom mladih igrača ostao u prvom timu Crvene zvezde. Vredan je momak, svakodnevno na treninzima pokušava da napreduje, usavršava sposobnosti, otklanja nedostatke. Na pripremnim utakmicama je iskoristio svaki minut na terenu. Uvereni smo da će napredovati. Nadamo se da ćemo do 26. maja odigrati više od 20 takmičarskih utakmica, u kojima će zaslužiti minute da zajedno sa Đurićem i Radulovićem uz starije Stanića i Erakovića i sigurno doprineti da Crvena zvezda realizuje svoje takmičarske ciljeve. Zvezda ima obavezu da se u svakom trenutku ponaša takmičarski, a uvereni smo da oni imaju potencijala da se vremenom prebace u takmičarski kvalitet i daju značajan doprinos kako u osvajanju bodova, tako i u kup utakmicama. Za sada sve ide pravim tokom“.

Za kraj, „koja“ o sastavu Radoslava Bataka, poraženom na prvom zvaničnom susretu u 2022, pošto je minule subote na Čairu bilo 0:2 protiv Partizana.

Radnički je pokazao da je formirao vrlo kvalitetan sastav koji se uspešno takmiči u Superligi. Imali su pozitivne rezultate tokom pripremnog perioda. Dopunili su selekciju i sad ima kombinaciju starijih, iskusnijih igrača predvođenih Kovačevićem, Pejovićem i Kasalicom, uz dva, tri mlada igrača, između ostalog Stefanom Mitrovićem koji je skrenuo pažnju tokom jesenjeg dela prvenstva. Sad rešenje u napadu traže preko Štulića. Ni u kom slučaju ne potcenjujemo takmičenje i protivnika. Imamo cilj, Crvena zvezda svake godine hoće osvoji oba domaća trofeja. Kroz tu prizmu se spremamo za utakmicu“, dodao je Nebojša Milošević.



tagovi

Nebojša MiloševićFK Crvena zvezdaLois DioniNemanja Motika

Obaveštavaj me

FK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara