Frank Kesi (©Reuters)
Frank Kesi (©Reuters)

Direktor Al Nasra u radnoj poseti Barseloni dok Katalonci "lome" oko Romeua

Vreme čitanja: 2min | čet. 06.07.23. | 10:12

Dani odluke na Kamp Nouu

Blistao je Frenk Kesi u Milanu i bio jedan od najzaslužnijih za titulu u sezoni 2021/2022, ali osim finansijskog - plata 6.500.000 evra, uz bonuse 7.000.000 - transfer u Barselonu nije mu doneo mnogo toga dobrog za karijeru.

Ceniće Katalonci pogodak u El Klasiku za 2:1 u nadoknadi meča, međutim, osim toga nije reprezentativac Obale Slonovače ostavio zapažen utisak tokom godinu dana u bordo-teget dresu. Niti je mnogo igrao, te je i razumljivo da mu je Ćavi po završetku sezone saopštio da je slobodan u potrazi za drugim klubom. Još zimus je to nagovešteno.

Izabrane vesti

Prednost na poziciji centralnog veznog imali su Pedri, Gavi i Frenki de Jong, a dolaskom Ilkaja Gundogana, kao i javnom potragom za naslednika Serhija Busketsa na mestu zadnjeg veznog, jasno je da Kesi ponovo neće imati veliko poverenje trenera ukoliko ostane u klubu.

U jeku arapske ofanzive na renomirane igrače evropskog fudbala, pojavila se i vest da je Al Ahli zainteresovan za Kesija. Navodno mu je ponuđena duplo veća plata od ove koju ima u Barseloni, a Kataloncima 30.000.000 evra za obeštećenje. Ipak, najnovije informacije sa Bliskog Istoka navode da je generalni direktor Al Nasra, Ahmed al Gamdi doputovao u Barselonu na poslovni sastanak sa čelnicima španskog prvaka. Klub iz Rijada nedavno je uspeo da posle napornih pregovora Kristijanu Ronaldu pridruži Marcela Brozovića, pa na krilima uspešno obavljenog posla želi da prigrabi još neko zvučno ime.

Katalonski Sport, međutim, piše da Kesi ne mora biti jedina tema razgovora Al Nasrovog direktora sa ljudima iz Barselone. Pominje se da bi put Saudijske Arabije mogli i Serhi Roberto ili Rafinja, čija su imena već dovođena u vezu sa odlaskom u tom smeru, ali osim da je postojalo interesovanje tamošnjih klubova, ništa konkretno se dalje nije pominjalo.

Paralelno sa lakšanjem budžeta za plate naredne sezone u Barseloni rade i na dolascima igrača. Po svemu sudeći, odustalo se od "zvučne" zamene za Serhija Busketsa. Prvi pik bio je Brozović, a kako je hrvatski reprezentativac izabrao Al Nasr, čini se da će se Katalonci okrenuti nekom manje poznatom i jeftinijem rešenju. Među kandidatima je 31-godišnji Oriol Romeu iz Đirone. Štaviše, lokalni Sport navodi da je dogovor sa nekadašnjim đakom Barselone već postignut i sada se čeka da ubedi Đironu da pristane da ga pusti da ode. Tome bi trebalo da doprinese i obeštećenje između šest i deset miliona evra.

Romeu se prošlog leta vratio u Španiju nakon sedam godina u Sautemptonu i odigrao sjajnu sezonu u dresu Đirone, s kojom je završio na desetom mestu Primere. Reč je o igraču poniklom u Barselonu, za koju ima dva nastupa iz sezone 2010/2011. Leta 2011. je prodat Čelsiju za nešto više od 4.500.000 evra, a pre odlaska u Sautempton (2015. za 7.000.000 evra) igrao je na pozajmicama u Valensiji i Štutgartu.


tagovi

Frank KesiBarselonaLetnji prelazni rok 2023Al NasrSaudijska Arabija

Obaveštavaj me

Barselona

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara