Romelu Lukaku (©Reuters)
Romelu Lukaku (©Reuters)

Direktor Intera: Još smo kandidati za titulu, Lukaku da se fokusira na golove, ne na Čelsi

Vreme čitanja: 3min | uto. 21.02.23. | 02:13

“Gubitak Škrinijara nije dobar, jer smo želeli da ostane“, tvrdi Pjero Auzilio

Interove šampionske nade svode se na puku teoriju pošto Napoli drži ritam i teško dostižnih 15 bodova prednosti na isto toliko kola pre kraja sezone. Ali, na stadionu Đuzepe Meaca ne gube nadu.

Direktor Pjero Auzilio i dalje veruje da Inter može do Skudeta.

Izabrane vesti

“Sa 47 bodova i dalje smo konkurentni za titulu. Ovo je čudna sezona, a mi svakako imamo još za šta da igramo u Kupu Italije i Ligi šampiona“, tvrdi Auzilio u razgovoru za italijanski Skaj i dodaje:

“Nekada se dogodi, kao ove sezone, da imamo Napoli koji igra izvanredno i skupio je toliki broj bodova. Dosta su jaki i zato imaju taj učinak“.

On veruje da je dosadašnja sezona bila dobra.

“Krenuli smo dobrim putem. Igrali smo odlično u grupnoj fazi Lige šampiona. Imamo dobar tim i možemo da se suprotstavimo svakom. Uspostavili smo kontinuitet, poslednjih godina samo prvi ili drugi, igrali smo finale Lige Evrope, ponekad dobijali, nekad i gubili utakmice. Najvažnije je da smo uvek pri vrhu“.

Inter je ove zime doživeo težak udarac, jer će na leto Milan Škrinijar otići u PSŽ kao slobodan igrač.

“Njegov gubitak nije dobar, jer smo želeli da ostane. Verujem da je on doneo odluku koju je želeo, mi sada treba da iskoristimo situaciju na tržištu i pronađemo mladog igrača koji će da zadrži naš takmičarski nivo. Inter uvek ide na pobede. Nama je održivost ključna stvar. Kao i drugi klubovi, moramo da poštujemo FFP“.

Situacija u kasi poslednjih godina nije bila najbolja, zato Nerazuri i ne smeju da izlaze na tržište sa velikim izdacima...

“Svesni smo pravila koja nas sprečavaju da uradimo ono što bismo želeli, a to je da kupujemo najbolje igrače na svetu. Sada kao klub moramo da uzimamo u obzir brdo stvari. Nemamo luksuz da gradimo tim kao što to rade klubovi iz Engleske, čak i oni manji koji imaju prostor da potroše preko 100.000.000 evra u januaru. Mi to ne možemo, ali to ne znači da ne možemo da izgradimo dobar tim. Imamo ideje, odličnu skauting službu i kvalitetne mlade nade koji mogu da nam donesu novac, poput Federika Dimarka“.

U dahu je nastavio...

“Imamo prostora za veliki napredak, ali to ne znači da moramo da potrošimo 200.000.000 evra na pojačanja. To je nemoguće u Italiji, tako je i sa drugim klubovima. Zato želimo da ostanemo verni našim idejama“.

Velika je dilema šta će biti sa Romeluom Lukakuom koji se na leto vraća u Čelsi sa pozajmice. Nije u drugom mandatu sa Interom igrao dobro kao u prvom, muči se jako sa povredama zbog čega je odigrao samo 13 utakmica i postigao tri gola. Čelsi traži ogroman novac za njegovu slobodu...

“Lukaku mora da nastavi sa onim što je radio. Dobro je radio posle oporavka od povrede, potpuno je fokusiran na rad i trening, vidim kod njega napredak i jako je blizu povratku u nekadašnju formu. Mnogo je doprineo rezultatima u poslednjih nekoliko utakmica. Svi, ne samo on, treba da razmišljaju samo o sledećoj utakmici. Tako i Lukaku, ne o Čelsiju. Već smo razgovarali sa nekoliko igrača o njihovoj budućnosti. Pregovori su otvoreni sa trojicom ili četvoricom od tih igrača, tako da sam siguran da ćemo imati pozitivan odgovor uskoro“.


tagovi

Pjero AuzilioInterRomelu Lukaku

Obaveštavaj me

Inter

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara