Bojan Leontijević (© Star sport)
Bojan Leontijević (© Star sport)

Direktor Metalca: Nećemo ispasti! Podrška Žarku Lazetiću

Vreme čitanja: 3min | pet. 12.11.21. | 15:30

„Svi statistički parametri su značajno bolji nego prošle sezone“, kaže Bojan Leontijević

Neko drugi bi povukao radikalan potez – Metalac veruje treneru. Iako su rezultati ispod očekivanja, uprava kluba iz Gornjeg Milanovca čvrsto stoji iza ideje promovisane od dana kad je Žarko Lazetić stigao u grad podno Rudnika i šefu stručnog štaba pruža ruku čak i kad mnogi od njega okreću glavu.

To što je ekipa bez pobede u Superligi od 26. septembra, posledično tome pala na pretposlednje mesto tabele, nije razlog da se pale alarmi. Bar ne iz ugla čelnika, čiji je koncept razvoja kluba usko skopčan i sa rizicima.

Izabrane vesti

Strateški smo se opredelili za mlade igrače, a u okviru budžeta kojim raspolažemo. Glavni adut nam je ambicija, počevši od mene kao sportskog direktora, preko njega kao šefa struke, sve do igrača. Selekcija je i prema tome realizovana. Na taj način svesno je preuzet rizik od toga da se može eventualno doći u nezavidnu poziciju, ali na osnovu svega rečenog, odgovorno tvrdim da Metalac neće strepeti za superligaški status. Šef struke, gospodin Lazetić, zajedno sa svojim stručnim štabom, radi dobar posao, ne beži od odgovornosti, samokritike, ima ogromne zasluge za mnoge pozitivne stvari koje se dešavaju i zavređuje bezrezervnu podršku uprave kluba“, uverava Bojan Leontijević, sportski direktor Metalaca.

Ekipa u seriju od pet poraza zaredom prekinula pred odlazak na reprezentativnu pauzu remijem sa Radnikom.

Pogledati tabelu nije prijatno, ali se ponašamo kao da je nema, pa i igračima sugerišemo da je ne gledaju. Koncept za koji smo se opredelili je dugoročan, temelji se na onome što kroz duže vreme planiramo da postanemo. Svi zajedno u klubu gledamo kako da se unapredimo, svakim treningom i utakmicom postanemo bolji. Tako će i nadalje biti“.

Lazetić sa najbližim saradnicima iz stručnog štaba i direktorom Leontijevićem (© FK Metalac)Lazetić sa najbližim saradnicima iz stručnog štaba i direktorom Leontijevićem (© FK Metalac)

Prošle sezone prolazno vreme je bilo bolje

Svakoga dana rade se detaljne analize, pratimo učinak pojedinca i tima. Mnogo je prostora za napredovanje, kao što je već bilo napredovanja u odnosu na prošlu godinu, činjenično posmatrano. Svi statistički parametri su značajno bolji: broj udaraca na gol, posed lopte, procenat uspešnih dodavanja, duel igra, intezitet u fizičkom pogledu, taktički kvalitet“.

Jedino je broj osvojenih bodova manje nego lane u ovom periodu.

Ne čini nas spokojnim. Naprotiv. Sve ćemo uraditi da ih bude više. Uostalom, crta će se podvlačiti u decembru i u maju, pa ćemo, shodno učinjenom, i snositi odgovornosti, tu mislim na sve nas. U većini utakmica smo zadovoljni kako smo izgledali. Odigrali smo nadahnuto i konkurento protiv Crven zvezde, Partizana, Vojvodine, što u prethodnoj godini nije bio slučaj. Činjenica je da su se i okolnosti promenile u odnosu na ranije, sad se protivnici ozbiljno pripremaju za utakmice protiv Metalca i drugačija su očekivanja. Ostaje nam da se unapredimo u prostoru za psihološke pripreme menjajući metode u skladu sa svim promenama koje su se desile“, dodao je Bojan Leontijević.

MNOGI VIDE ŠTA GUBIMO, A NE ŠTA DOBIJAMO

Prema određenim statističkim pokazateljima, Metalac ima najmlađi tim u Superligi. Prosečna starost ekipe je 21,7 godina. Možda i zbog toga trpe rezultati.

Mnogi samo vide šta Metalac gubi, ali ne i šta dobija. Metalac sa ukupno sedam reprezentativaca u mlađim selekcijama, transferima po kojima nije bio prepoznatljiv, nastupima protiv Crvene zvezde i Partizana, sa više igrača čija vrednost iz dana u dan raste, definitivno je mnogo veća i značajnija tema nego što je to trenutan status na tabeli, koji će na kraju sezone svakako biti neuporedivo lepši. Čvrsto stojimo na nogama, svesni situacije u kojoj smo, tragamo za rešenjima, od nas samih najviše tražimo, nepokolebljivo verujući u ono sto radimo“, zaključio je Leontijević.


tagovi

MetalacMetalac Gornji Milanovacbojan leontijevićŽarko Lazetić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara