El Kelaifi, Mesi i Leonardo (© Reuters)
El Kelaifi, Mesi i Leonardo (© Reuters)

Direktor PSŽ-a besan na hejtere: Pričaju da su naši igrači nule, da trener pojma nema, a mi deset bodova ispred svih

Vreme čitanja: 2min | ned. 31.10.21. | 12:08

„Otkako je Mesi potpisao za nas, više vremena je proveo u Argentini nego u Parizu“, kaže Leonardo

Što veća očekivanja, to veći pritisak. Kad je ovog leta oformio tim snova delovalo je da Pari Sen Žermen ima kapacitet da pobedi u svakoj utakmici, ali teorija i praksa često ne idu zajedno, pa se najskuplji tim današnjice – muči.

Pobeđuje, ali muči. Ispoljava ogromne defanzivne i organizacione probleme, na tri od poslednja četiri susreta trpeo je rezultatski zaostatak, međutim, okretao rezultat u svoju korist. Mada to nije dovoljno da izbegne kritike. Jedna od njih sažeta je u konstataciji da pali motore tek kad protivnik povede i da, maltene, igra samo pola sata valjano.

Izabrane vesti

Sportkski direktor Leonardo delimično je saglasan sa takvim ocenama, mada brani ekipu od hejtera kojih je sve više.

Očigledno je da imamo dosta toga da popravimo. Prirodno, imajući u vidu kontekst. Na raspolaganju su nam igrači koji nisu prošli pripremni period sa ekipom. Nismo protiv Lila igrali onako kako želimo, ali smo naporno zaradili tri boda. A to je veoma važno. Mada, ima dosta toga što mi se ne sviđa. Na primer, kritikuju se naši igrači ni za šta. Prviše je to. Pogotovo ako se zna ko nam je trener, kakve smo fudbalere angažovali letos, znamo da nismo krenuli kako želimo, ali dugačka je sezona, ima dosta da se igra“, kaže Leonardo.

PSŽ je trenutno lider prvrenstva, iako je u poslednje četiri runde poražen od Rena, preokrenuo mečeve sa Anžeom i Lilom, a igrao bez golova na Velodromu sa Marseljom.

Može da se kaže da ne igramo u skladu sa očekivanjima, ali smo počeli da probijamo sopstvene limite. Kažu da naš trener nema pojma, da izgleda kao da se tek juče rodio, da su svi veliki igrači koje smo doveli - nule! Ima kritičara koji koriste PSŽ za ličnu promociju. Da, ne igramo kako želimo, ali smo ostvarili deset pobeda, jedan remi i pretrpeli samo jedan poraz. Deset smo koraka ispred prvog pratioca. Na dobro smo putu. Znamo kako da okrenemo dešavanja na terenu u našu korist. U petak smo četvrti put pobedili golom pred kraj meča. Ne možete onda kritikovati Mesija, Mbapea, Veratija, Markinjosa, Poketina“.

Najviše je na udaru – najbolji. Stigao je Lionel Mesi na Park prinčeva kao velika zvezda, međutim u Ligi 1 još čeka prvenac. Njegov pretpostavljeni ističe da je jedan od razloga u rastrzanosti doskorašnjeg člana Barselone između obaveza za klub i državni tim.

Teško je objasniti. U poslednja dva meseca, otkako je Mesi potpisao za PSŽ, više vremena je proveo u Argentini nego u Parizu. Odigrao je tri meča za reprezentaciju u prethodnom ciklusu, tako da je prirodno da oseća nelagodnost u mišićima. Isto se ranije dešavalo Nejmaru, ali je Brazilac dao sve od sebe protiv Lila. Baš kao i Di Marija. Njih dvojica su bili odlučujući faktori za trijumf“, dodao je Leonardo.


tagovi

Pari Sen ŽermenLeonardoLionel Mesi

Obaveštavaj me

PSŽ

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara