©sampdoria.it
©sampdoria.it

Dirljiv gest Dorije na godišnjicu Mihine smrti: Protiv Ređijane u dresovima sa Sinišinim likom

Vreme čitanja: 2min | pet. 15.12.23. | 21:41

Italijanski klub će dresove potom staviti na aukciju i prihod donirati u humanitarne svrhe

Veliki trag ostavio je Siniša Mihajlović u Sampdoriji , što kao trener, što kao igrač, i za šest godina provedenih na stadionu Luiđi Feraris prirastao srcu navijača, ali i čelnim ljudima sa stadiona Luiđi Feraris. Toliko da su za godišnjicu njegove smrti odlučili da mu još jednom odaju počast dirljivim gestom.

U subotu, 16. decembra, fudbaleri Sampdorije odigraće utakmicu sa Ređijanom u Seriji A, a kako će se istog dana obeležiti tačno godinu dana od smrti legendarnog fudbalera, u klubu iz Đenove su odlučili da na megdan rivalu iz Serije B istrči u dresovima sa likom Siniše Mihajlovića.

Izabrane vesti

"Godinu dana je prošlo, ali Siniša Mihajlović je uvek uz nas. U našim sećanjima i u našim srcima. I biće tu i sutra, u subotu 16. decembra, da nas prati na putovanju u Ređo Emiliju. Prvo kao fudbaler, onda i kao trener, Siniša je ispisao neizbrisive stranice Sampdorijine istorije, pa je iz tog razloga, na prvu godišnjicu njegovog odlaska, klub želeo da mu oda počast tako što će mu posvetiti posebnu 'zakrpu'", navodi se u saopštenju kluba iz Đenove.

Kako ističu iz Sampa, dresove će po završetku utakmice staviti na aukciju, a novac prikupljen od iste donirati u humanitarne svrhe.

"Slika slobodnog udarca koji izvodi svojom zastrašujućom levom nogom biće nanešena na rukave naših momaka povodom utakmice na Mapei stadionu protiv Ređane, a dresovi koje budu nosili naši fudbaleri biće prodate na onlajn aukciji. Prihod će biti doniran Institutu 'Đanina Gaslini' u Đenovi u okviru projekta društvene odgovornosti kompanije 'Samp za ljude'", dodaju iz redova italijanskog drugoligaša.

Mihajlović je dres Sampdorije nosio četiri godine, od 1994. do 1998. i u tom periodu odigrao 128 utakmica za Doriju, da bi se novembra 2013. vratio na Luiđi Feraris kao trener i za nepune dve sezone predvodio tim na 68 mečeva.





tagovi

Siniša MihajlovićSampdorija

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara