©Star Sport
©Star Sport

Dirljiv oproštaj od Moce Vukotića

Vreme čitanja: 1min | ned. 05.12.21. | 16:09

Emotivna scena u Humskoj

Otišao je sjajan igrač, voljeni rukovodilac i divan čovek. Tim rečima, između ostalog, Ljuba Perić pozvao je malobrojnu publiku da, pred početak utakmice sa Novim Pazarom, minutom ćutanja na večni počinak isprati Momčila Mocu Vukotića, legendanog fudbalera Partizana, preminulog u petak.

U toj poruci zvaničnog spikera na stadionu u Humskoj 1 sublimiran je lik i delo čuvenog kapitena, jednog od najprepoznatljivijih pojedinaca u 76 godina dugoj istoriji kluba.

Izabrane vesti

Prvotimci Partizana i Novog Pazara, kao kompletan sudijski tim – glavni arbitar Andrija Stojanović, pomoćnici Nenad Radojičić i Ivan Krstić, kao i četvrti delilac pravde Marko Srećković – na teren su izašli u majicama na čijem je licu bila Vukotićeva figura iz vremena kad su se na umeću klanjala cela (bivša) država. Eto kolika je veličina bio.

Dok su se na semaforu ređale fotografije iz perioda kad je sa desetkom na leđima predvodio Parni valjak, sa tribina se čulo „Jedan je Vukotić Moca“, uz komentar pojedinaca da odavno dirljivijoj sceni u Humskoj 1 nisu prisustvovali. Da su se u prohladnom decembarskom danu naježili pod udarom emocija. Ubrzo je razvijen i trasparent na kojem je stajalo:

"Baklje nek se upale, buktinje nek' plamte, crno-bele legende večno će da pamte", Momčilo Moca Vukotić.

Što reče Saša Ilić:

„Otišao je najveći“.




tagovi

Momčilo Vukotić

Obaveštavaj me

FK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara