Kalajdžić (© Reuters)
Kalajdžić (© Reuters)

Div se vratio: Saša Kalajdžić pogodio posle devet meseci (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | sub. 05.02.22. | 17:49

Veliki jubilej Jana Zomera

Prošle sezone sejao je strah, početkom ove ispao iz kadra, dugo mu je trebalo da sanira tešku povredu ramena, a malo da se vrati starim navikama. Ponovo pogađa Saša Kalajdžić, pošto je u trećoj utakmici po povratku na teren našao način da zatrese mrežu, samo što to nije bilo dovoljno njegovom Štutgartu ni za bod u najzanimljivoj utakmici subotnjeg popodnevnog programa 21. bundesligaškog kola sa Ajntrajtom – 2:3.

Gosti (bez bolesnog Filipa Kostića) su triput vodili, Švabe se dvaput vraćale, snage i umeća za još jedno uzdizanje nisu imale (iako su posle pet mečeva bez gola napokon probile barijeru), pretrpele su poraz koji ih ostavlja na pretposlednjem mestu, međutim, dobile su jakog aduta za nastavak sezone, imajući u vidu da je proradio snažni napadač srpskih korena. Kalajdžić je divan ubačaj Borne Sose pretvorio u pogodak nade domaćina 20 minuta pre kraja. Prepoznatljivim stilom – glavom.

Izabrane vesti

Bio je to prvi precizan hitac reprezentativca Austrije posle skoro devet meseci, nagoveštaj šta do kraja prvenstva može u koprodukciji sa hrvatskim levim bekom i potvrda da je u stanju da valorizuje jedan od najvećih aduta. Visinu od dva metara.

Gol diva iz Beča vratio je utakmicu na početak, ali je završnu reč imao još jedan momak sa ovih prostora. Trener Ajntrahta Oliver Glazner je početkom drugog poluvremena poslao na teren Ajdina Hrustića, a 25-godišnji vezista se ispostavio kao meč viner. Dao je dva gola, od kojih pobedonosni sedam minuta posle Kalajdžićevog, za premijernu pobedu Ajntrahta u 2022.

Trebalo je ovo subotnje popodne da protekne u znaku Jana Zomera, međutim, ostatak tima Borusije iz Menhehgladbaha ne prati svog golmana, pa je tim Adija Hitera odigrao samo 1:1 u Bilelefdu i u ovom trenutku devet koraka daleko od mesta koje vodi u Evropu naredne jeseni.

Ždrepci su početkom godine senzacionalno savladali Bajern na Alijanc areni, posle čega su se – raspali. Nikog nisu dobili, iz Kupa Nemačke su lagano ispali od drugoligaša Hanovera, a novo razočaranje za pristalice slavnog kluba usledilo je protiv Arminije. Čak gosti mogu da budu zadovoljni što su makar jedan bod dopisali, jer su morali da jure prednost, da bi je stigli u završnici prvog dela zahvaljujući Alasanu Plei (tek peti pogodak Francuza ove sezone).

Mogli su da prođu daleko lošije da nisu imali Jana Zomera. Švajcarac je sprečio poraz Gladbaha, upisavši četiri odbrane, mada teško da može da bude do kraja zadovoljan, iako je na ovom meču ušao u istoriju kao prvi stranac u istoriji kluba koji je dobacio do granice od 250 utakmica u Bundesligi.

BUNDESLIGA - 21. KOLO

Petak

Herta – Bohum 1:1 (1:0)

/Belfodil 23 – Polter 48/

Subota

Keln – Frajburg 1:0 (1:0)

/Modest 23/

Arminija – Borusija Menhengladbah 1:1 (1:1)

/Sera 19 – Plea 38/

Augzburg – Union Berlin 2:0 (1:0)

/Gregorič 16, Han 59/

Majnc – Hofenhajm 2:0 (0:0)

/Li 79, Enkate 83 pen/

Štutgart – Ajntraht 2:3 (1:1)

/Anton 42, Kalajdžić 70 – Endika 7, Hrustić 47, 78/

18.30: (1,42) Bajern (5,10) RB Lajpcig (8,00)

Nedelja

15.30: (2,05) Dortmund (3,70) Leverkuzen (3,70)

17.30: (1,58) Volfzburg (4,00) Grojter (7,00)

*** kvote su podložne promenama



tagovi

Saša KalajdžićJan Zomer

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara