(© FK Metalac)
(© FK Metalac)

Divan gest Metalca: Napred, Takovo!

Vreme čitanja: 2min | ned. 16.05.21. | 17:16

Može i ovako

U prirodi ih deli samo jedan zid. U pogledu na fudbal mnogo više. Razlike Takova i Metalca bile su godinama nepremostive, da bi dolaskom Vladimir Simića u jedan, a Bojana Leontijevića u drugi, komšijski klubovi u Gornjem Milanovcu normalizovali odnose.

Čak ih unapredili, u čemu svedoči gest čelnih ljudi superligaša. Pred početak subotnjeg duela sa Novim Pazarom okačili su na istočnoj tribini transparent poučne sadržine.

Izabrane vesti

„Napred, Takovo“.

Razlog je podrška članu Srpske lige „Zapad“ na meču protiv Jošanice, još jednog novopazarskog kluba, u direktnoj borbi za opstanak. I, kao što je Metalac odigrao, kako to reče trener Žarko Lazetić, „za sebe“ (1:1), tako je i Takovo dobilo 2:0 i primaklo se očuvanju statusa.

„To je bio način da pokažemo šta sve možemo kada podržavamo jedni druge. Svaki rivalitet u fudbalu može biti zdrav i iskren, kako bi naši zajednički uspesi, svakog u svom domenu, doneo rezultate za ponos grada. Želeli smo pošaljemo baš iz Gornjeg Milanovca jasnu sliku i poruku celoj fudbalskoj zajednici da poštenje i čist obraz ponovo mogu postati popularni i donosti uživanje i napredak svima koji to na ispravan način zasluže“, nadahnuto je govorio sportski direktor Metalca, Bojan Leontijević.

Inače, Takovo je osnovano pre 110 godina, Metalac pola veka kasnije. I otad su međusobna trvenja zaštitni znak ova dva kluba. Očigledno, može i drugačije.

Kako još, pokazao je šef struičnog štaba Metalca, Žarko Lazetić, izjavom posle remija sa Novim Pazarom.

Čestitam kolegi Berberu, pojedincima iz stručnog štaba Novog Pazara i određenim igračima na fer i korektnoj igri. Neke druge ljude, kojima nije ni mesto da budu blizu terena, pa ni neke igrače, jer im nije mesto uopšte u fudbalu, trebalo bi sankcionisati. Svaku utakmicu od prvog do poslednjeg kola igramo da pobedimo. Nije bilo razlike ni protiv Pazara. Igramo za sebe, ni za koga drugog, osim za pravu fudbalsku publiku u Srbiji. Tako će biti i u sledećem kolu protiv Crvene zvede, idemo da savladamo šampiona koji nije izgubio četiri godine na svom terenu. Želeli smo i Novi Pazar da pobedimo, jer imamo svoje ciljeve i ambicije, smisao fudbala jeste da se takmičiš i da pobediš s kim god i kada god da igraš, bilo da je s druge strane brat, prijatelj ili neko sasvim nepozna. Bez toga sport nema nikakvog smisla“, nadahnuto je poentirao Lazetić.



tagovi

Metalac Gornji MilanovacTakovobojan leontijevićŽarko Lazetić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara