Marko Dmitrović (Reuters)
Marko Dmitrović (Reuters)

Dmitrović branio nemoguće, saigrači to nisu mogli da isprate (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | ned. 14.03.21. | 20:26

Viljareal zasluženo slavio u Baskiji, Eibar deseti put zaredom nije pobedio

Kada dozvolite protivniku da vas načne u prvom minutu, a potom ne iskoristite jedanaesterac, teško da možete da se nadate i bodu. Eibar i drugu utakmicu zaredom nije uspeo da zatrese mrežu sa bele tačke, a posle Kadiza, to je kaznio i Viljareal - 1:3.

Posle deset utakmica bez pobede, jasno je da će se Eibar grčevito boriti za opstanak, ali bilo da preživi ili se preseli u Segundu, jasno je da je da Marko Dmitrović igra (brani) iznad nivoa ekipe. Njegov doprinos odudara od onog koji donosi ostatak ekipe toliko da ni šest intervencija, od toga dve koje su sprečavale sigurne pogotke pri rezultatu 2:1, nisu bile dovoljne da se izbegne poraz.

Izabrane vesti

Reprezentativac Srbije nije mogao ništa kod golova koje je primala njegova ekipe. Kontre iz prvog i 34. minuta utakmice koje su pogocima završavali Moi Gomez i Karlos Baka idu na dušu isključivo njegovih saigrača. Pred odlazak na odmor Pervis Estupinjan je igrao rukom u šesnaestercu, a Azulgranasi su dobili idealnu prilku za povratak u meč.

Da je Dmitrović u prethodnoj rundi realizovao penal protiv Kadiza, verovatno bi večeras ponovo on bio izvođač najstrože kazne. Ovako je morao u neverici da gleda Estebana Burgosa kako propušta priliku da smanji na 2:1. Argentinac je tako postao prvi fudbaler u Primeri od sezone 2007/08 koji je promašio penal i napravio direktnu grešku koja je uslovila gol rivala.

Ipak, tračak nade za domaćina stigao je u 55. minutu. Serhio Asenho koji je nešto ranije odbranio penal, sada se obrukao dozvolivši da lopta posle relativno slabog udarca Enriha cela pređe gol liniju. Isprava sudija Himenez nije pokazao na centar, ali je to učinio nakon intervencije VAR-a.

Žuta Podmornica nije mogla da se opusti sve do 87. minuta. Pokušavali su Moreno, pa i Trigeros da reše pitanje pobednika iz neposredne blizine, ali ih je ih je u kratkom vremenskom razmakuE sjajno zaustavljao momak koji ima načelni dogovor sa Monćijem da na leto pređe u Sevilju. Umesto da roletna koju je Dmitrović spustio na svoj gol, pa zatim i crveni karton Etijena Kapua udahnu Eibaru snage za izjednačenje, domaći igrači su dozvolili Pedrasi da pre isteka 90. minuta izađe sam pred srpskog golmana. Dmitrović je zaustavio prvi pokušaj, ali kod narednog je bio nemoćan.

Za kraj, detalj da je Đerar Moreno prvi put u karijeri upisao dve asistencije na jednom meču španske elite, ali se nije zadržao na tome, pa je dodavanjem za Pedrasu kompletirao het-trik.

PRIMERA – 27. KOLO

Petak

Levante - Valensija 1:0 (1:0)

/Rođer 18/

Subota

Alaves - Kadiz 1:1 (1:0)

/Hoselu 36pen - Aleks 84pen/

Real Madrid - Elče 2:1 (0:0)

/Benzema 73, 90+1 - Kalvo 61/

Osasuna - Valjadolid 0:0

Hetafe - Atletiko Madrid 0:0

Nedelja

Selta - Bilbao 0:0

Granada - Real Sosijedad 1:0 (0:0)

/Sančez 53/

Eibar - Viljareal 1:3 (0:2) /Gomez 1, Baka 34, Pedrasa 87 - Enrih 55/

21.00: (2,05) Sevilja (3,40) Betis (3,70)

Ponedeljak

21.00: (1,20) Barselona (6,75) Ueska (14,00)

***kvote su podložne promenama



tagovi

Karlos BakaMarko DmitrovićEibarViljareal

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara