©AFP
©AFP

Dmitrović skidao zicere, Rodžer Šmit doživeo prvi poraz na klupi Benfike (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | ned. 11.12.22. | 23:30

Sevilja savladala lisabonske Orlove u Algraveu golom Ivana Rakitića u 61. minutu - 1:0

Dok Jasin Bono sa Marokom u Kataru živi svoj san, njegova konkurencija, srpski čuvar mreže Marko Dmitrović, blista u pripremnom periodu za nastavak sezone u španskoj Primeri. Reprezentativac Srbije izuzetno je branio u današnjoj pobedi ekipe Horhea Sampaolija nad Benfikom u Algraveu, a igrač odluke je bio strelac jedinog gola Ivan Rakitić - 1:0 (0:0).

Zvuči neverovatno, ali ovo je bio prvi poraz nemačkom treneru Rodžeru Šmitu na klupi lisabonskih Orlova, ukljčujući zvanične i prijateljske utakmice. Ovo mu je bio 34 meč, od čega je bilo 27 zvaninkih i sedam prijateljskih. Današnji mu je bio koban.

Izabrane vesti

Hrvatski as je pobedonosni pogodak postigao u 61. minutu, nakon velike požrtvovanosti i pravovremene asistencije Karima Rekika. Ipak, čini se da uloga heroja ide na adresu Marka Dmitrovića. Srpski golman je imao veliki broj intervencija na ovom meču, među kojima su i dva zicera. Prvo je u 40. minutu na fantastičan način ušao u šut kapitenu Benfike Rafi Silvi i sprečio Portugalce da dođu do vođstva, a bio je izuzetan i u 72. minutu, kada je na sjajnom intervencijom zaustavio udarac Rodrigu Pinju i onemogućio sastav Rodžera Šmita da izbegne poraz.

Nemanja Gudlelj je igrao u poslednjoj liniji ekipe sa stadiona Ramon Sančez Pishuan, imao je jedan izuzetan udarac iz velike udaljenosti prema protivničkom golu, ali nije imao sreće da zatrese Eltona Leitea.

U poslednjih pola sata u domaćem timu je igrao Mihailo Ristić, koji je na levom boku zamenio Alehandra Grimalda, dok se sa druge strane Sampaoli za veliki broj izmena odlučio tek od 76. minuta, kada je zamenio sve igrače izuzev razbranjenog Dmitrovića.



tagovi

Marko DmitrovićNemanja GudeljRodžer Šmit

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara