Serhio Rodrigez, trener Kadiza (©Reuters)
Serhio Rodrigez, trener Kadiza (©Reuters)

Dno tabele, a dve filozofije: Elče vodilo petorica trenera ove sezone, Kadiz ostao veran prvom

Vreme čitanja: 3min | pon. 16.01.23. | 13:41

Dva najlošija tima španskog šampionata ovog ponedeljka od 21.00 časova zatvoriće 17. kolo

Sudar dva najlošija napada, dve (od tri) najslabije odbrane, odnosno dva najgore plasirana tima u Primeri zatvoriće 17. kolo. Meč davljenika Kadiza i Elčea na programu je u ponedeljak od 21.00 časova.

To ne znači da nećemo gledati dobar fudbal. Pogotovo ako se domaćin bude pitao. Od kako je završena pauza za Mundijal u Kataru, Kadiz je neporažen. Odigrao je 1:1. sa Alemrijom, a potom je savladao na Mestalji Valensiju sa 1:0.

Izabrane vesti

Već na prijateljskim utakmicama tokom pauze je moglo da se nasluti da će doći bolji dani za Pirate, pošto su oni tokom decembra savladali kombinovane sastave Mančester Junajteda (4:2) i Rome (3:0), odnosno odigrali egal protiv Vulverhemptona (3:4). Ne liči Kadiz više na onu ekipu koju je iz Kupa kralja sredinom novembra eliminisao niželigaš Real Union.

Zaslužuje sve pohvale uprava kluba iz čuvenog lučkog grada, pošto nije smenila šefa stručnog štaba Serhija. Mnogi klubovi, nezadovoljni rezultatima, iskoristili su novembarsku pauzu za promene na klupi. Ne i Kadiz, ostao je veran strategu koji mu je prošle sezone pobedom nad Alavesom u poslednjem kolu doneo opstanak i pogurao Granadu u Segundu.

21.00: (2,05) Kadiz (3,40) Elče (4,10)

Tu sezonu Pirati su okončali sa 39 poena, a sada nadomak polovini šampionata oni imaju tek 15. Nije baš idealno, ali usled ogromnog broja remija među klubovima sa donjeg dela tabele, nije situacija ni tako loša. Poređenja radi, 11-plasirana Đirona ima samo šest poena više od Kadiza, a uz to je odigrala jednu utakmicu više. Zapravo, svi su, osim ekipa koje su nastupale u Superkupu Španije nedavno u Saudijskoj Arabiji.

Elče, za razliku od Kadiza, smenio je trenera u novembru. Umesto Horhea Almirona teškog posla se latio Pablo Mačin, koji je tako postao čak peti trener koji je ove sezone sedeo na klupi Elčea u prvenstvu. Naime, u sezonu je tim sa zapada Španije ušao sa Fransiskom Rodrigezom, ali je on smenjen 4. oktobra. Od tada smo videli pravi haos. Kao vršilac dužnosti protiv Majorke (1:1) je ekipu vodio Alberto Galjego, pre nego što je promovisan Almiron. Argentinac je izdržao samo 26 dana, napustio je Elče, a pre imenovanja Mačina na dva prvenstvena i jednom kup meču je ekipu vodio Serhio Mantekon.

Dakle, petorica trenera i tek četiri sakupljena boda. Deluje da nema dileme da će se Segunda kroz koji mesec igrati u Elčeu. Koga će da povuče sa sobom, videćemo. Ukupno tri ekipe će ispasti iz Primere.

Poslednji put je Kadiz ugostio Elče u maju prošle godine, slavio je tada sa 3:0, a sve golove je postigao u periodu od 80. do 90. minuta.

---------------

Sve utakmice španske Primere ove sezone možete da gledate uživo na sajtu mozzartbet.com. Dovoljno je da budete registrovani, a registracija je besplatna.

-----------------

PRIMERA – 17. KOLO

Petak

Selta - Viljareal 1:1 (0:1)

/Larsen 68 - Moreno 15/

Subota

Valjadolid – Rajo Valjekano 0:1 (0:0)

/Palason 65/

Đirona - Sevilja 2:1 (0:1)

/Stuani 46, Erera 88 - Kuasi 13/

Osasuna - Majorka 1:0 (0:0)

/Oroz 47/

Real Sosijedad - Atletik Bilbao 3:1 (2:1)

/Serlot 25, Kubo 37, Ojarzabal 62 pen - Sanset 40/

Nedelja

Hetafe – Espanjol 1:2 (1:1)

/Unal 8 – Hoselu 6, Espanjol 62/

Almerija – Atletiko 1:1 (1:1)

El Bilal Ture 37 – Korea 18/

Ponedeljak

21.00: (2,05) Kadiz (3,40) Elče (4,10)

***Kvote su podložne promenama



tagovi

PrimeraKadizElče

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara