Džejmi Meklaren (©Reuters)
Džejmi Meklaren (©Reuters)

Do koliko će danas da broje Meklaren i Siti?

Vreme čitanja: 2min | sub. 24.04.21. | 10:08

Građani iz Melburna gostuju Makarturu u sklopu 18. kola šampionata Australije

Sedmicom u gradskom derbiju Melburn Siti je "jednim udarcem ubio dve muve". Prvo i najvažnije, dokopao se čela tabele, a drugo, osramotio je Viktori najtežim porazom i potpisao smenu njegovom treneru. Građani danas na krilima blistavog trijumfa idu u goste Makarturu, na stadion Kembeltaun, u sklopu 18. kola A-lige (11.10).

Prvi duel u sezoni, ujedno i premijerni za oba rivala, pripao je nebesko-plavima pre nšto više od mesec dana. Bilo je 3:0 za momke Patrika Kisnorba, ali potenijalno slavlje Bikova ovog vikenda primaklo bi igrače Anta Miličića na samo jedan bod zaostatka za Sitijem.

Izabrane vesti

11.10: (5,40) Makartur (4,00) Melburn Siti (1,55)

Makartur nije uspeo da ostvari pobedu u prošloj rundi protiv Njukasl Džetsa 2:2. Mombva i Pujo su preokrenuli početni kiks do odlaska na pauzu, ali je Stiven Ugarković obezbedio bod gostima. Takođe, to je bio prvi bod za Makartur u tri poslednje utakmice, jer je prethodno poražen od Brizbejn Roara i Adelajd Junajteda. Pad forme učinio je da Bikovi skliznu na peto mesto na tabeli, tri boda ispred Vestern Junajteda koji je van plej-of zone.

S druge strane, Melburn Siti je nastavio lov na prvu titulu u A-ligi, glasnom pobedom od 7:0 nad lokalnim rivalom Melburn Viktorijem pre sedam dana. U utakmici u kojoj je ekipa Granta Brebnera veći deo meča igrala sa igračem manje, Džejmi Meklaren je pokazao svu napadačku raskoš, ostvarivši performans koji će se dugo pamtiti. Povremeni reprezentativac Australije se u čak pet navrata upisivao u listu strelaca i trenutni je ubedljivo najefikasniji igrač lige sa 19 pogodaka iz 16 duela.

Makartur će biti bez usluga 31-godišnjeg defanzivca Aleksandra Jovanovića, koji je povređen, a u ambulanti mu se pridružio desni bek Ivan Franjić. Melburn Siti u susret ulazi bez Natanijela Etkinsona, koji je verovatno završio sezonu.

AUSTRALIJA 1 - 18. KOLO

Subota

Sentral Koust Mariners - Sidnej u toku

11.10: (5,40) Makartur (4,00) Melburn Siti (1,55)

Ponedeljak

08.05: (2,55) Velington (3,30) Adelajd (2,60)

*** kvote su podložne promenama



tagovi

Australija 1MakarturMelburn Siti

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara