(©AFP)
(©AFP)

Do sada u MLS nije viđena savršena sezona, hoće li to da se promeni?

Vreme čitanja: 2min | sub. 22.05.21. | 22:45

Nikada do sada nijedan tim u prvenstvu Sjedinjenih Američkih Država nije završio sezonu bez poraza. Ove godine samo još tri kluba mogu da ispišu istoriju, a jedan igra noćas. Orlando Siti od 01.00 dočekuje Toronto

Nije retkost u Evropi da neki klub osvoji titulu, a da pritom ne izgubi nijednu utakmicu. Crvena zvezda je to uradila ove sezone, baš kao i Glazgov Rendžers i Slavija iz Praga. Tako nešto ipak je do sada bilo nezabeleženo u dva najjača takmičenja u Severnoj Americi, MLS-u i Meksiku.

Sistem takmičenja, ograničavanje budžeta... Sve to je uticalo da nikada do sada u Sjedinjenim Američkim Državama niko nije odskočio toliko da niko ne uspe da ga pobedi. Najbliži savršenstvu bili su San Hoze Ertkvejksi 2005. godine, FK Los Anđeles 2019. i Filadelfija Union 2020. godine, koji su doživeli po četiri poraza u sezoni.

Izabrane vesti

01.00: (2,00) Orlando Siti (3,40) Toronto (3,90)

Najduže su ekipe u MLS izdržavale da ne izgube u prvih 12 utakmica. Kanzas Siti je 2000. imao 10 pobeda i dva remija pre prvog poraza, Los Anđeles Galaksi 2010. je imao identičan učinak, a Real Solt Lejk je 2014. zabeležio po šest trijumfa i remija, a tek onda je izgubio. Najduži niz uzastopnih utakmica bez poraza napravio je Kolumbus, 19 u periodu od 2004. do 2005. godine.

Nova sezobna je stigla tek do sedmog kola, mada mnogo je ekipa koje nisu još odigrale ni svoj šesti meč, a već su ostala samo tri tima koji bi mogli da se ispišu u istoriju MLS kao prvi koji su završili sezonu neporaženi. U Zapadnoj konferenciji to je Sijetl Saunders, trenutno najbolji tim u čitavoj ligi, dok u Istočnoj konferenciji za poraz još ne znaju Orlando Siti i Nešvil.

Saundersi su ostvarili pet pobeda i remizirali su sa Los Anđelesom, a Nešvil posle pet mečeva ima trijumf i četiri nerešena ishoda.

Prvi tim od ova tri koji bi mogao da ispadne iz trke za rekord je Orlando, koji od 01.00 dočekuje Toronto. Izabranici Oskara Parehe imaju dve pobede i tri remija. Samo dva puta na poslednjih šest susreta sa svojim narednim rivalom uspevali su da ostanu neporaženi. U avgustu 2019. godine, na njihovom poslednjem susretu, bilo je 1:1.

Prepreka po Orlandov rekord biće doskorašnji njihov napadač Dom Dvajer. Ovaj 30-godišnjak je nedavno potpisao ugovor sa Torontom. Debitovao je protiv Njujork Sitija u prošlom kolu, odigrao je 21 minut.


tagovi

MLSOrlando Siti

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara