Nikola Kuveljić, © Visla
Nikola Kuveljić, © Visla

Dobar posao Javora: Visla otkupila Kuveljića za 200.000 evra i procente

Vreme čitanja: 1min | pon. 13.07.20. | 14:31

Mladi vezista ostaje u Krakovu

Zimus je bio na radaru Partizana, međutim, kako klub iz Humske nije prodao nikog na njegovoj poziciji, tako se suzila putanja Nikole Kuveljića ka Topčiderskom brdu. Istovremeno, otvorila šansa da posle zapaženih igara u Superligi napreduje, pa je prešao u Poljsku.

Visla iz Krakova je tokom januarskog prelaznog roka dovela Kuveljića i mada je odmah s njim želela da potpiše ugovor, nekoliko okolnosti je sprečilo da ga u startu zavede kao svog igrača, već ga je u knjigama vodila kao pozajmljenog fudbalera Javora. Pošto je 194 centimetara visoki centralni vezista zadovoljio i pre i posle korone, klub Jakuba Blažčikovskog rešio je da ga otkupi od Ivanjičana i s njim kuje planove za budućnost.

Izabrane vesti

Sve posle deset utakmica 23-godišnjeg Beograđanina u dresu Visle. Posebno zapaženog prilikom nastavka šampionata, kad se ustalio u ekipi, učestovao u tri vezane pobede i značajno pomogao nekadašnjem prvaku (14 titula) da na koncu turbulente sezone u plej-aut grupi sačuva status.

Kao nagrada je stigao otkup ugovora. Visla je sa Nikolom Kuveljićem overila saradnju do juina 2023, a obavezala se da na račun Javora prebaci 200.000 evra. Ni to nije sve: u papirima je klauzula po kojoj superligašu sa Ivanjice pripada 15 odsto od narednog transfera bivšeg prvotimca IMT-a i Jedinstva iz Surčina.

Dobar posao. I Javora i Kuveljića.



tagovi

JavorVisla KrakovNikola Kuveljić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara